eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. A Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: 2023-ban az volt a legjobb, hogy véget ért - videó

"Egy lóerő 435-ért cserébe, csupa ilyen üzletet szeretnék kötni 2024-ben is" - fogalmazott 2 perces évértékelőjében a miniszterelnök, aki beszélt a láncfűrészes argentin elnökről is.

Évzáró-évindító videót tett közzé Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, amelyben arról ad számot, hogy vannak évek, amelyek jó, hogy véget érnek, és jön utánuk egy új.

Szerinte 2023-ban is az a legjobb, hogy véget ért, elsősorban a növekvő háborús veszély és migrációs nyomás miatt.

"2023-ban kellett a legény a gátra" - említette.

Pozitívumként említette viszont, hogy a magyar labdarúgó-válogatott zsinórban harmadszor is kijutott az Eb-re, és bár a norvégok 8 éve még "röhögőgörcsöt" kaptak, amikor a magyarokat kapták a pótselejtezőn, ezúttal már nem tolongtak a csapatok, hogy velünk kerüljenek egy csoportba az Eb sorsolásán, ami jó előjel szerinte 2024 előtt.

Felidézte, kapott a török elnök látogatásakor egy autót, amiért cserébe lovat adott, bár sólymot akart, de attól félt, az visszarepül hozzánk, és akkor a törökök azt hiszik, "rászedtük őket".

"Egy lóerő 435-ért cserébe, csupa ilyen üzletet szeretnék kötni 2024-ben is" - tette hozzá.

Beszélt arról is, mennyire várta az általa tartott évzáró Kormányinfót, amelynek középpontjában Ukrajna helyzete állt.

Végül beszélt még a láncfűrészes argentin - választáson frissében győztes - elnökről is, akinek sok sikert kívánt. "Magyarországnak egy metszőolló is elég volt, hogy 10 százalék alá vágjuk az inflációt. Figyeljük, hogy mit tesz az elnök" - mondta még.

2024-ben "rendet vágna" Brüsszelben, és bízik Donald Trump amerikai visszatérésében, ami szerinte az ukrajnai háború lezárását jelentené.

Mutatjuk a videót:

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×