eur:
389.69
usd:
363.6
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Man on pedestrian crossing in autumn, in danger of being hit by car
Nyitókép: PinkBadger/Getty Images

Csali gyalogossal vadásztak a rendőrök a szabálytalankodó autósokra

A gyalogátkelőhelyek megközelítését ellenőrizték a rendőrök és sok járművezetőt megbüntettek.

Gyalogosnak álcázott rendőrök toppannak az autósok elé a zebrán és megbüntetik azokat, akik nem adnak elsőbbséget - számolt be az economox.hu. A portál szerint a különös közúti ellenőrzésre az egyik olvasójuk hívta fel a figyelmet, aki Pilisvörösváron egy hirtelen elé toppanó gyalogost inkább kikerült, mint, hogy megállt volna a zebra előtt. Néhány méterrel távolabb, azonban már egyenruhás rendőrök állították meg és

20 ezer forintra büntették,

amiért nem szabályosan közelítette meg a zebrát.

A KRESZ ugyanis előírja, hogy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművezetőknek elsőbbséget kell adniuk a gyalogosoknak, és ezt a helyet a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni. Vagyis, ha kell akkor még a zebra előtt előtt meg tudjon állni. Ugyanakkor a gyalogosoknak is figyelniük kell. Nem léphetnek le váratlanul az úttestre, és nem tehetnek olyat, amivel zavarják, vagy megtévesztik a járművezetőket.

Az economox.hu által idézett olvasói levélre a rendőrség azzal reagált, hogy felidézte a Solymáron, 2023. december 5-én történt balesetet. Egy autó a zebra közepénél járó gyalogosokat ütött el, majd megállás nélkül tovább hajtott. A sofőrt később elfogták. Ez az eset ösztönözte a rendőröket arra, hogy megvizsgálják, vajon a baleset nyilvánosságra hozott felvétele hozott-e változást a vezetési szokásaikban?

Azonban az eredmény lesújtó volt: 3 óra leforgása alatt 27 szabálysértő sofőrt tartóztattak föl, vagyis átlag hat percenként kaptak el egy-egy szabálytalankodó autóst - közölték a rendőrök.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×