eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Margaret Bridge or Margit Bridge, Budapest, Hungary
Nyitókép: Š Santiago Urquijo / Getty

Új fejlemény a Margit hídnak ütközött teherhajó ügyében – kép

A Margit híd egyik pillérének ütközött egy ukrán teherhajó kedd reggel, a balesetben senki nem sérült meg, a rendőrök egy 62 éves szerb férfit gyanúsítottként hallgattak ki a víziközlekedés veszélyeztetése miatt.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: egy vasércet szállító teherhajó bárkája ütközött „érintőlegesen” az egyik pillérnek. A hajó kormányozható maradt, továbbhaladt dél felé, a Csepel-sziget környékén talált kikötési lehetőséget. A katasztrófavédők beavatkozására nem volt szükség.

A hídpillérrel ütköző ukrán felségjelű teherhajó öt összekapcsolt uszályt tolt dél felé. Az illetékes hídmesteri szolgálat azt jelentette, hogy a budai egyes pillért érintette a teherhajó, de abban kárt nem okozott.

Csécsi Soma a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte, hogy a balesetben személyi sérülés nem történt. A rendőrség szemlét tart a hajón, és víziközlekedés veszélyeztetése miatt büntetőeljárásban vizsgálják a baleset körülményeit. Később hozzátette:

a rendőrök az ügyben egy 62 éves szerb férfit gyanúsítottként hallgattak ki.

A hajó a baleset után Budapest Háros kijelölt horgonyzóhelyén kötött ki – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

Nem akkora a baj

Karácsony Gergely a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a teherhajó reggeli ütközése nyomán nem sérült meg komolyabban a Margit híd, a hídmester és a vízi rendészet első vizsgálatának alapján a híd pillérének kőburkolatán csak felületi sérülések keletkeztek, a híd stabilitását veszélyeztető károsodás nem látható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×