eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: BKK

Januártól átalakul a HÉV menetrendje – részleteket árult el a MÁV

A járműhiány miatt ritkítják a járatokat a szentendrei és a ráckevei vonalon.

Miután hétfőn Karácsony Gergely főpolgármester azt kifogásolta a Facebookon, hogy januártól ritkítani fogják a HÉV-eket, a hvg.hu megkereste a MÁV-ot, és a vasúttársaság megerősítette, hogy valóban átalakul a szentendrei és a ráckevei járatok menetrendje.

A szentendrei HÉV-en reggel és délután több szerelvény lesz, de amikor nem utaznak annyian, kevesebbet fognak indítani. A ráckevei vonalról viszont a reggeli és a délutáni órákból is eltűnik majd egy-egy járat, vagy kisebb szerelvény érkezik – közölte a MÁV.

A MÁV egyelőre nem árulta el, hogyan fog kinézni az új menetrend, csak azt jelezte, hogy a H5-ös szentendrei HÉV-en több járat leszb csúcsidőben, de ritkább követés csúcsidőn kívül, így reggel 8–9 között sűrűbben közlekedik majd a HÉV, a ritkítást pedig az utasforgalmi adatok alapján végezték el. A H6-os ráckevei vonalon és az utasigények alapján döntöttek a változtatásról.

A MÁV közölte, az Építési és Közlekedési Minisztérium 54 új HÉV-szerelvény beszerzését készítette elő, de "a beszerzési folyamatot lassította, illetve visszavetette az a tény, hogy Magyarország nem jut hozzá az uniós források azon részéhez, amelyből ezek a közlekedésfejlesztési célkitűzések finanszírozhatók”. Ezenkívül bizonyos alkatrészek esetében akadozóvá vált, vagy teljesen meg is szűnt az ellátás. A MÁV ezzel a két tényezővel indokolta a járműhiányt, ezt próbálják megoldani az átdolgozott menetrenddel.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×