eur:
389.8
usd:
363.73
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Búcsúzik az ónos eső, marad a havazás - videók, térképes helyzetkép

Visszavonta a tartós ónos eső veszélye miatt kiadott másodfokú (narancs) riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtt.

Vasárnap hajnalban még piros, harmadfokú veszélyjelzés is érvényben volt, ez később másodfokúra mérséklődött, majd ezt késő délelőtt visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat, a térképükön jelenleg "zöld" az összes vármegye, nincsen érvényben időjárási figyelmeztetés.

A reggeli órákban délnyugaton ónos eső, északon-északkeleten havazás, keleten eső, havas eső jellemezte az időjárást.

A csapadékzóna a délnyugati területekről északkelet felé húzódik a nap folyamán.

Elsősorban a déli, délnyugati tájakon még lehet számítani kis mennyiségű ónos esőre,

ugyanakkor ennek területi lefedettsége tovább csökken, és a legtöbb helyen fokozatosan esőbe vált a csapadék, illetve megszűnik - közölte a meteorológiai szolgálat.

Az Időkép térképének tanúsága szerint a 11.30-kor az ország középső részén havazik, attól keletebbre és délebbre havas eső esik.

Az Útinform ugyancsak déli 12 előtt azt írta, hogy a Dunántúlon, a középső országrészben és a Duna-Tisza közén, váltakozva havazik, szállingózik a hó, vagy esik az eső.

Nagykanizsa térségében ónos eső esik. A Tiszántúlon még csapadékmentes az idő.

A gyorsforgalmi utak vizesek, nedvesek, de a dunántúli fő és mellékutakon sokfelé latyakos, hókásás szakaszokra is számítani kell. Győr környékén, Komárom-Esztergom vármegyében, valamint Fejér vármegye keleti részén többnyire havasak az alsóbbrendű utak.

A vonattal közlekedők mindazonáltal legyenek résen: a győri fővonalon számos vonat menetrendje változott. Almásfüzitő térségében, Komárom és Tatabánya, valamint Budaörs és Szárliget között az intenzív havazás váltóállítási gondokat okozott, de a MÁV közlése egyes vonatok már ismét teljes útvonalukon közlekednek. Aktuális információk itt!

A közlekedésben is rengeteg fennakadást okozott a hó és az ónos eső. Az Útinform hírei szerint vasárnap hajnalban vagy reggel volt baleset az M0-s autóúton Dunaharaszti térségében, az M8-as autópályán, a 78-as km-nél, Dunaújváros térségében (itt egy kamion keresztbe fordult és elzárta a pályatestet), a 61- es főúton Taszár térségében. Komárom-Esztergom és Pest vármegyében a közlekedésre veszélyes fák illetve a fakidőlések miatt továbbra sem járható a Tardos és Bikolpuszta közötti szakasz.

A Budakalász - Dobogókő - Esztergom összekötő utat a 21-es és a 33-as km között lezárták.

Mivel Pilisszentlélek település erre a szakaszra esik, ezért csak a helyi lakosokat engedik be.

Friss közlekedési hírek itt!

Az ország északi, északkeleti felén megkezdődött havazás vasárnap folyamán egyre inkább az Északi-középhegység térségére korlátozódik. A frissen lehulló hó vastagsága nagy területen elérheti a 3 centimétert, de kisebb körzetekben, illetve a hegyekben ennél több is lehet.

Átmeneti szünet után újabb front érkezik, amelynek mentén hétfő hajnalban, reggel főként az északi tájakon - az Északi-középhegység nyugati felén, a Dunakanyarban, a Dunazug-hegységben, és esetleg főváros környékén - fordulhat elő gyenge ónos eső is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×