eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Infostart/olvasói fotó

Ötvennél is több hátrahagyott roncsautót szállítottak már el a déli határ mellől

Az embercsempészek által hátrahagyott autóroncsok egyre csak szaporodtak a déli határ települései környékén.

Már több mint ötven roncsautótól tisztította meg a határmenti településeket a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal - közölte az intézmény az MTI-vel csütörtökön. A közlemény szerint két hete jelent meg az a kormányrendelet, amely lehetővé teszi a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalnak, hogy elszállítsa az olyan járműveket vagy autóroncsokat, melyeket valószínűsíthetően embercsempészek használtak.

A déli határszakaszt érintő illegális bevándorlás eredményeként több száz, embercsempészésre használt roncsautó maradt Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyei utak mellett, illetve szántóföldeken és erdőkben, sok esetben akadályozva a biztonságos közlekedést. Elszállításukat a kormányhivatal november 21-én kezdte meg Mórahalom térségében.

A Dél-Alföld mezőőreinek és közterület-felügyelőinek jelzése alapján november 29-ig 52 gépjárművet szállíttatott el a kormányhivatal.

A jogszabály szerint a kormányhivatal munkatársai a járműveken előbb értesítést helyeznek el, majd négy nap leteltével az autókat egy központi, szegedi telephelyre szállítják. A járművek alvázszámát, illetve - amennyiben ismert - motorszámát és rendszámát közzéteszik a kormányhivatal honlapján.

Az eddig elszállított 52 gépjárművet Ásotthalom, Mórahalom és Öttömös külterületéről gyűjtötte össze a kormányhivatal. A munka Öttömös, Ruzsa és Zákányszék térségében folytatódik a következő napokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×