eur:
394.06
usd:
363.58
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Gas meter in a residential building, Germany
Nyitókép: wayra/Getty Images

Szigorúan tilos ezt a gázszámlát befizetnie!

A kora őszi gázszámlamizéria után most hamisított MVM-gázszámlákat küldözgetnek csalók. A gond az, hogy nagyon hasonlít egy valódi számlához, könnyen kattint az ember és utána megtörténik a baj.

Már augusztusban írtunk arról, hogy hamis gázszámla-értesítőket küldenek az MVM nevében. Akkor még ezek helyesírási hibákat, magyartalan kifejezéseket tartalmaztak. Mára változott a helyzet.

A szerkesztőségünk birtokába kerültek olyan, e-mailen kiküldött "gázszámlák", amelyek teljesen reális összeg befizetésére akarják rávenni az embereket.

A gond, hogy maga az e-mail nagyon hivatalosnak és ügyfélbarátnak tűnik és

a számla értéke teljesen megfelel a mostani várható összegeknek.

Sőt, még arra is felhívják a figyelmet, hogy nem szabad bedőlni az adathalász kísérleteknek.

fotó: olvasói fotó
fotó: olvasói fotó

Az MVM általában arra hívja fel a figyelmet, hogy az MVM Next online ügyfélszolgálat, minden esetben szerepel rajta a szerződéses folyószámla száma, a számla száma és az átutaláshoz szükséges adatok. Online ügyfélszolgálati honlapjukon sosem kérnek bankkártya adatokat, ezeket a biztonságos banki felületen kell csak beírni.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy érdemes az MVM applikáción keresztül és nem egy emailben kapott linkre kattintva fizetni, vagy pedig más szolgáltatót használni, mint mondjuk a Díjnet vagy az iCsekk.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×