eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: police.hu
Nyitókép: police.hu

Amerikait fogtak az ukrán-magyar határon, nem semmiért körözték

Három rendbeli gyilkossággal gyanúsított amerikai állampolgárságú férfit tartóztattak fel a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai - közölte a Szabolcs-Szatmár-Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi, aki Ukrajnából illegálisan próbált Magyarországra belépni a Tisza-hídon keresztül, először Puerto Rico-inak vallotta magát, ám később kiderült, hogy az Egyesült Államok állampolgára.

Az is kiderült, hogy a svájci hatóságok európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene háromrendbeli emberölés miatt - tették hozzá.

A határrendészeti kirendeltség munkatársai az elmúlt hét végén fogták el a 21 éves férfit, aki nem tudta igazolni személyazonoságát és magyarországi tartózkodásának jogszerűségét. A fiatalembert idegenrendészeti eljárás lefolytatása érdekében előállították a határrendészeti kirendeltségre, ahol megállapították a személyazonosságát.

A rendőrök a férfit bűnügyi őrizetbe vették, és felvették a kapcsolatot a körözést elrendelő külföldi hatósággal - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×