eur:
388.88
usd:
360.34
bux:
68082.76
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Fidesz

Orbán Viktor a pártelnöki újraválasztás után: van még bennem szufla

"A bizalom mindig megtisztelő, most is az, ennyi idő után újra és újra az" - fogalmazott a régi-új pártelnök. "Ami az odaadásomat illeti, nem fogtok csalódni. Nem veszett ki belőlem az alázat".

Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökévé szombaton a párt kongresszusán.

"A bizalom mindig megtisztelő, most is az, ennyi idő után újra és újra az" - fogalmazott a régi-új pártelnök. "Ami az odaadásomat illeti, nem fogtok csalódni. Nem veszett ki belőlem az alázat" - folytatta.

A folytatásra utalva kijelentette,

"menet közben nem cserélünk lovat",

utalt arra, hogy a parlamenti ciklus közepe felé járunk.

Kijelentése szerint nem csak a Fideszt vezeti majd győzelemre, hanem a Fideszt és a KDNP-t együtt a választáson, "van még bennem szufla".

Ellenfelek

"Továbbra is legjobb korban, sőt a legjobb karban leszek" - üzente 2025-re azoknak, akik esetleg ellene aspirálnak a pártvezetés körül.

Soros Györgyöt főmachernek, fő bábjátékosnak nevezte a világpolitikai küzdelemben, aki ellen legalábbis hazai pályán győzelem született már.

Ezt követően Márki-Zay Péterről beszélt, aki "eljutott Budapestre", és "a baloldali lista élén találta magát", ő volt "Gyuri bá legrosszabb befektetése", egy "sánta ló".

Ám figyelmeztetett, nem szabad senkit lebecsülni, mert ha sikerült volna a baloldal győzelme,

  • migránsok tömegei lennének Budapestek,
  • meghatározhatatlan nemű genderaktivisták vadásznának a gyermekeinkre,
  • kötésig lennénk a háborúban, és
  • el lennénk adósodva.

"Elvárjuk a parlamenti képviselőinktől, hogy alkossák meg az ország szuverenitásvédelmi szabályait, föl egészen az alkotmányig, úgyhogy hajrá, (Kocsis - a szerk.) Máté!"

16 év kormányon

Hosszasan sorolta, milyen vállalt és kitűzött célokat értek el a baloldali kormányzás után, majd a különféle válságok ellenére a családokért, az infláció ellen, a határon túli magyarokért.

"A gazdaság ismét nő, és nőni is fog, persze azt a pár eurót, amivel még tartoznak nekünk, be fogjuk hajtani, hajrá, Navra(csics Tibor - a szerk.)!"

Szerinte ismét megindultunk a gyarapodó és biztató jövő felé, "velünk azok is jól járnak, akik ellenünk szavaztak. Lesz új lendület, európai mértékkel is számot tevő növekedés", ennek garanciája pedig Varga Mihály lesz a pénzügyek élén.

Változó világ - zöld energia

A kongresszus "jó alkalom, hogy egy ásónyommal mélyebbre menjünk" - folytatta, elvégre "rendszerváltó, lassan történelmi párt vagyunk".

Ismételten kijelentette, Magyarország ellenálló lesz a háborús délibáboknak, Ukrajna előkészítetlen uniós tagságának, a jakobinus zöld ideológiáknak, a szuverenitást aláásó kísérleteknek, a migránsoknak és a genderpropagandának.

"Mély meggyőződésem, hogy a brüsszeli Európa-modellre nekünk nemet kell mondanunk, mert fenntarthatatlan, magyarul jövőtlen. Brüsszelben vesztükbe vezetik Európát, ha így megy tovább, keresztet vethetünk az unióra, hacsak be nem tiltják Brüsszelben a keresztvetést" - ecsetelte, hozzátéve, az uniót mégis egyben kell tartani, benne kell maradni, belülről kell megváltoztatni. "Változtatás nélkül eljön a vég, nem lesz benne semmi teátrális, semmi heroikus. A folyamat sokkal prózaibb, és már javában tart, az unió egyszer csak szétcsúszik. Ma sem az unió, sem a tagállamok nem hajtják végre a saját döntéseiket, az EP és az EB gátlástalanul átlép a saját játékszabályain, ehhez a helyzethez pedig már mindenki alkalmazkodik. Az unió úgy gyengül el, ahogy az öregedő test. Megszokod a fájdalmakat, és lassan elfogy az életerőd. A brüsszeli modell elöregedett, miközben a világ megújult. Ha az új szeleket nem fogjuk be a vitorlánkba, a hajó menthetetlenül lelassul" - mondta.

Jóslata szerint Anglia és Franciaország sem lesz a világ tíz legnagyobb gazdasága között 2030-ra, de ennek ellenére sem szabad Soros György adósrabszolgaságába sodródni.

A magyar modellre mindeközben "nem szabad" Nyugat-Európában jót mondani például migrációs téren, nem dicsérhetik a munkaalapú magyar gazdaságot sem, aminek előfeltétele a munka, a rajokban érkező befektetések, az erősödő családok és észszerű zöld átalakulás, a legmodernebb technológiák meghonosítása Magyarországon.

Megjegyezte, a magyar kormány több elismerést kap a nemzetközi zöld szervezetektől, mint a zöld pártoktól, ez azért van így, mert "zöld technológia igen, zöld ideológia nem".

"Mi, magyarok egyszerűen csak tiszta, egészséges világot szeretnénk, mert ilyenben szeretnénk élni, ilyet szeretnénk unokáinkra hagyni. Az ajtót, amely erre a világra nyílik, úgy hívják, zöld energia", amit viszont el kell tudni tárolni. "Aki kimarad, lemarad, vesztes lesz, várhat majd a következő technológiaváltás hullámára,

a kimaradóknak irány a pince, de legalábbis a szuterén, onnan is lehet vágyakozni a felül lévők új világa iránt.

Magyarország benevezett ebbe a versenybe" - ecsetelte.

Szerinte óriási lépésekkel halad az ország a zöld energetikai átállás felé, ezzel azonban "még nem nyertük meg a versenyt", az igazi vízválasztó a megtermelt energia tárolása lesz, de az "nokáis dobozba nem gyömöszölhető".

Sorrendben haladna, a közlekedésben már "zsákban van" a zöld energia tárolása, ezt követi majd az otthonok átállása, "hajrá, Lantos Csaba".

Szerinte a technológiai versenyben nyerésre állunk, most dől el, hol alakulnak ki Európa zöld energetikai központjai.

"150 éve nem nyílt meg előttünk ekkora lehetőség", amihez a bő víz és a munkaerő-tartalék biztosít erőforrást.

Bökkenő vs. "gógyi és vagányság"

Ám van egy bökkenő: hogy Magyarország "csak" 10 milliós piac, ami nem elég a dobogóhoz - folytatta Orbán Viktor.

"A méretproblémákat külpolitikai bravúrral fogjuk áthidalni. A gógyi és a vagányság még mindig kemény valuta a világgazdaságban, és ebben nem állunk rosszul.

Azok számát kell megnövelni, akik érdekeltek Magyarország sikerében. Magyarországot a legmodernebb keleti és nyugati technológia találkozóhelyévé tesszük,

hajrá, Szijjártó Péter" - húzta alá.

Az átállásra kapcsolódnak rá az oktatási intézmények - jelentette be.

A túlerővel szemben - "nindzsakormány"

Szerinte a mostani kormányt az különbözteti meg az 1990-ben alakulttól, hogy nem kamikazekormány, hanem nindzsakormány, amely a küzdelem után vissza is tud térni. "A dobócsillagot jókor, jó helyre kell hajítani, nincs második esély."

Három akcióról szólt:

  1. nemzeti konzultáció
  2. EP-választás
  3. önkormányzati választás.

"Nagy a felelősség, de óriási lehetőség is, mert siker esetén a mostani vezetők megtarthatják pozíciójukat is. Hajrá, Kubatov Gábor!" - folytatta.

Mindkét választás a Fidesz számára - szerinte - egyformán fontos, mindkettőt "meg kell nyernünk"; ebben a csapatban most "mindenki csatár" lesz, az ellenfél fog védekezni - zárta gondolatait egy futballhasonlattal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×