eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Zebegény-Szob közötti szakaszon az áradó Duna 2023. májusában.
Nyitókép: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

Gyámság alá helyeznék egy meseszép dunai település polgármesterét

A zebegényi képviselőtestület kezdeményezte a polgármesterük gyámság alá vételét és ideggyógyászati kivizsgálását. Az ügynek komoly előzménye van.

A hétvégén kigyulladt egy ház Zebegényben. A helyszínen lévők között ott volt a polgármester is. Láthatóan ittasan és valamilyen szer hatása alatt. Később megérkezett egy helyi képviselő is, akinek elmondása szerint Parádi Katalin sértegette és egy körömvágó ollóval megszúrta a vállát és ezért kórházba kellett vinni.

A esetről videó is készült, amelyet a Telex is bemutatott.

A videóból az derül ki, hogy mindkét politikus háza a közelben van, sőt, a faépület a képviselő tulajdona volna, ezért mehettek a helyszínre.

A budapestkornyeke.hu most az írja, hogy Parádi Katalin azért volt kiborulva az égő háznál, mert előzőleg a képviselő-testület megvonta 650 ezres fizetését és aggódik, hogy miből fog megélni. Állítja, ezért vett be Xanaxot, ezért ivott alkoholt és ezért viselkedett úgy a tűzeset helyszínén.

A hét elején emiatt összeült a helyi képviselő-testület és a zebegényi alpolgármester, Ferenczy Ernő Ervin egy videóban elmondta: kezdeményezték a faluvezető gyámság alá vételét, és ideggyógyászati kivizsgálását.

Egy éve polgármester

A lap hátteret is ad a zebegényi politikai őrületnek. Eszerint Parádi Katalint egy éve választották meg a falu vezetőjének teljesen civilként, sőt helyi aktivistaként. Ő volt az, aki civilként feltárt egy szabálytalan helyi közbeszerzést, továbbá több zebegényi ügyre is felhívta a figyelmet. Emiatt nyerhetett 2022 október 2-án.

Mindenesetre az a furcsa helyzet alakult ki, hogy a zebegényi képviselő-testület tagjainak lényegében egy, a munkájukat bíráló helyi aktivista lett a felettese. Akkor arról beszélt semmilyen támogatást nem kapott "a hivatalban nem volt bent a jegyző, számítógépet, mobiltelefont sem kapott, sőt, még a polgármesteri e-mailekhez sem fért hozzá" – írta Blikk.

A helyi politikai harc odáig fajult, hogy

a polgármesternek reggel 8:00-tól 16:30-ig tartó munkaidőt akartak előírni, amit a hivatalban kellett volna töltenie.

A nőnek azonban van egy középsúlyos értelmi fogyatékos, tizenhét éves gyermeke, akit egyedül nevel. A jogszabály szerint munkaideje felét végezhetné otthonról, ám a jegyző még a jelenléti ív vezetésére is felszólította, holott ő nem a munkáltatói jogköreinek a gyakorlója.

Így érkeztünk el a mostani esethez. Az alpolgármester videóban jelentette be, hogy milyen intézkedéseket hozott a testület a polgármester ellen.

Ami az ügy rendőrségi részét illeti a Blikknek azt írták: "A Váci Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt indított nyomozást”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×