eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Varga Judit igazságügyi miniszter az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának brüsszeli ülésére érkezik 2022. november 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Varga Judit: 2024 a szuverenitásvédelem éve lesz

A volt igazságügyi miniszter Századvég budapesti konferenciáján beszélt.

Az Országgyűlés uniós ügyekkel foglalkozó bizottságának fideszes elnöke szerint a nemzetközi jog alapján a szuverenitásnak az a lényege, hogy az állam nem alárendelt egy másiknak. A Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője hozzátette: a szuverenitás a szabadság határának kijelölése.

A woke idejében azonban az én szabadságom addig terjed, ahol a másik érzékenysége kezdődik, de az nincs ráírva, azt én nem tudhatom - mutatott rá a képviselő. A migráció, a házasság, a család, a háború és a béke kérdésében viszont senki sem dönthet a magyarok helyett - jelentette ki Varga Judit.

Az uniós jog és a tagállami önállóság szembenállása olyan, mint amikor egy ellenállhatatlan erő egy rendíthetetlen tárggyal találkozik - fogalmazott az EP-listavezető, aki a közösségi támogatások megszerzésének küzdelmeit többször is jogállami dzsihádnak és politikai zsarolásnak minősítette.

Varga Judit a lengyel választás eredményét értékelve azt mondta, hogy

Lengyelország elveszítette a szuverenitás megvédésének képességét,

Brüsszel pedig nyert egy lobbistát. A politikus szerint Brüsszel már évek óta nem képes eltalálni, hogy mi az európai emberek érdeke, amiből az következik, hogy Európa legnagyobb kihívásaira csak az erős nemzetek képesek megfelelő válaszokat adni. Változásra van szükség Európában, amelynek Magyarország a lelkiismerete - jelentette ki Varga Judit a 30 éves Századvég budapesti konferenciáján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×