eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Közmunkások vágják a parlagfüvet Nagyszénás belterületén 2013. július 29-én. A hatóság július 1-jétől eljárást indít azok ellen, akik elmulasztják a parlagfű-mentesítést.
Nyitókép: Rosta Tibor

Parlagfű-allergiások, itt a várva várt hír!

A népegészségügy szerint végéhez közelít a szezon.

A parlagfű pollenkoncentrációja országos átlagban alacsony szintre csökkent, a végéhez közeledik a pollenszezon - írta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) legfrissebb tájékoztatójában.

A hét második felében az enyhébb, szárazabb időszakokban, illetve területeken a szezon folyamán korábban kiszóródott pollenszemek még visszakerülhetnek a levegőbe, melynek hatására a parlagfű pollenkoncentrációja esetenként elérheti a közepes szintet.

A többi lágyszárú allergén, mint az üröm, a csalánfélék, a pázsitfűfélék, a libatopfélék, az útifű, a kender, valamint a lórom, az ernyősvirágzatúak, a rézgyom és a szerbtövis virágpora szintén országosan alacsony koncentrációban van jelen a levegőben.

Helyenként találkozhatunk a ciprus- és tiszafafélék, a hárs, illetve a fenyőfélék virágporszemeivel, jellemzően alacsony koncentrációban.

A kültéri allergén gombák spóraszáma országosan magas - írták.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×