eur:
382
usd:
354.17
bux:
58424.86
2023. december 8. péntek Mária
A felújított szertartályos gőzmozdony és vasúti kocsi a kápolnásnyéki Halász kastély kertjében az átadás napján, 2023. szeptember 25-én. Az 1888-ban gyártott 326-os, kulturális örökségvédelem alatt álló gőzmozdony 2020-ban érkezett a kastélyparkba, amely mögé a most csatlakoztatott, mintegy 12,6 méter hosszú tűzoltókocsiban került kialakításra a tematikus szabadulószoba.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Hétfőtől még több buszt ígér a MÁV

Hétfőtől több pótlóbuszjáratot indt a MÁV a győri vonalon.

A MÁV azt írja közleményében, hogy változik a pótlóbuszok bicskei megállási rendje, több helyen biztosítva fel- és leszállási lehetőséget.

Ugyanekkortól a gyorsabb eljutás érdekében Bicske és Budaörs között új pótlóbuszok is közlekednek Z10-es jelzéssel, amelyek Bicske vasútállomástól indulnak és oda érkeznek.

Törökbálinton pedig könnyebben megközelíthető helyen, a Tó utcai körforgalom közelében található vasútállomás autóbuszmegállónál állnak meg a pótlóbuszok.

Az S10-es és S12-es személyvonatok helyett eddig háromfajta, eltérő megállási rendű pótlóbusz közlekedett. Október 2-tól munkanapi csúcsidőben új Z10-es jelzésű pótlóbuszok, reggel pedig két Bicske és Tatabánya közötti S101-es pótlóbusz bővíti a választásai lehetőségeket - kényelmesebbé, gyorsabbá téve az eljutást Bicskéről.

S101-es járatok munkanapokon reggel Bicskéről Tatabányára

Október 2-tól új, S101-es jelzésű járatok indulnak 6:56-kor és 7:26-kor a bicskei Műszaki áruház buszmegállótól Tatabánya vasútállomásra. A buszok útközben Bicskén a vasútállomás bejárati út buszmegállóban, Szár vasútállomásnál lévő buszmegállóban, Szárligeten a vasútállomás bejárati úti buszmegállóban, valamint az Alsógalla vasúti megállóhelynél lévő buszmegállóban is megállnak.

Új Z10-es pótlóbuszok Bicske vasútállomás és Budaörs között

Munkanapokon reggel új járatok indulnak Bicske vasútállomás melletti buszmegállóból Budaörs vasútállomásig (P+R parkoló) 5:25-kor, 6:03-kor és 6:25-kor.

Munkanap délután ugyancsak új járatok indulnak Budaörs vasútállomásról (P+R parkoló) 14:12-kor, 14:42-kor, 15:42-kor, 16:42-kor, 17:42-kor, 18:42-kor és 19:42-kor Bicske vasútállomásra.

Az autóbuszok mindkét irányban megállnak Bicskén a vasútállomás bejárati út buszmegállóban, a Műszaki áruház buszmegállóban, valamint az Általános iskola (Prohászka utcai épület) helyi buszmegállóban, ezenkívül Herceghalom vasútállomás buszmegállójában is.

Új X10-es pótlóbuszok Budaörsről a délutáni csúcsidőszakban

Új X10-es jelzés buszjáratok indulnak Budaörs vasútállomásról (P+R parkoló) Tatabányára 15:12-kor, 16:12-kor, 17:12-kor és 18:12-kor.

Az autóbuszok útközben csak Bicskén állnak meg a Műszaki áruház és a vasútállomás bejárati út megállókban.

Az X10-es pótlóbuszok megállnak Bicskén a Műszaki áruház megállóban

A Bicske vasútállomás bejárati út buszmegállóban 6:42 és 20:42 között óránként megálló – Budaörsről érkező és Tatabányáig közlekedő – X10-es gyorsított pótlóbuszok ezentúl 1 perccel korábban, óra 41 perckor megállnak Bicskén a Műszaki áruház megállóban is.

A Bicske vasútállomás bejárati út buszmegállóban 5:12 és 19:12 között óránként megálló – Tatabányáról érkező és Budaörsig közlekedő – gyorsított X10-es pótlóbuszok 1 perccel később, óra 13 perckor megállnak Bicskén a Műszaki áruház megállóban is.

Törökbálinti változás

Törökbálinton könnyebben megközelíthető helyen, a Tó utcai körforgalom közelében található vasútállomás autóbuszmegállónál állnak meg a pótlóbuszok a korábbi Vasút utcai megálló helyett.

Továbbra is közlekednek a Budaörs és Tatabánya között minden állomást és megállóhelyet érintő S10, S12-es jelzésű buszok, a Budaörs és Biatorbágy közötti közvetlen, köztes megállás nélkül közlekedő buszok, valamint a Budaörs és Tatabánya között csak Bicskén megálló X10-es jelzésű buszok, amelyek 4 járattal bővülnek a délutáni csúcsidőben, és ezentúl az X10-es járatok megállnak Bicskén a Műszaki áruháznál is.

Az S10-es és S12-es vonatok helyett csúcsidőben és napközben 30 percenként, azonkívül 60 percenként minden megállót érintő pótlóbuszok közlekednek Budaörs és Tatabánya között. Napközben 60 percenként X10-es expressz pótlóbuszok közlekednek bicskei megállásokkal, illetve az S10-es céljáratok Budaörs és Biatorbágy között 30 percenként járnak.

Javaslat

A fővárosból Tatabányára, illetve azon túl, Győr, Sopron vagy Szombathely felé utazóknak javasoljuk, hogy a Budapest-Kelenföld állomásról induló gyorsjáratú IC-pótlóbuszokat vegyék igénybe a több helyen megálló pótlóbuszok helyett. A helyjegy nélkül használható IC-pótló járatok az Etele téri BKK végállomásról (éjszaki buszok megállója) indulnak minden óra 45 perckor, 5:45 és 19:45 között.

Térképek és további részletek ide kattintva.

Fotónk egy felújított szertartályos gőzmozdonyt és vasúti kocsit ábrázol a kápolnásnyéki Halász kastély kertjében az átadás napján, 2023. szeptember 25-én.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
A saját lábára állna Kijev, kudarcot vallott az oroszok hibrid háborúja – Ukrajnai háborús híreink pénteken

A saját lábára állna Kijev, kudarcot vallott az oroszok hibrid háborúja – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Ukrajna két amerikai vállalattal állapodott meg a számára létfontosságú 155 milliméteres tüzérségi lövedékek közös gyártásában – közölte csütörtökön Olekszandr Kamisin stratégiai iparágakért felelős ukrán miniszter. Oroszország szervezetten szállított közel-keleti és észak-afrikai migránsokat a finn határhoz, hogy ezzel a hibrid háborús taktikával próbálja meg destabilizálni a NATO-országot. Úgy tűnik azonban, a terv kudarcot vallott, a bevándorlók Oroszországban maradtak, ezért most a haderőbe akarják felvenni őket – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) háborús elemzőintézet szerdai jelentése a BBC orosz szolgálata nyomán.  Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×