eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Nyitókép: Kunhalmi Ágnes/Facebook

Kunhalmi Ágnes a momentumos Donáth Annának üzenget

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a Facebookon kiállt a közös ellenzéki EP-lista mellett. A momentumos Donáth Annával kezdett el ezen vitatkozni.

Donáth Anna a bajai fórumukon egy résztvevő kérdésére - aki egy cikk szerint a közös ellenzéki EP-lista mellett érvelt - azt válaszolta, hogy ő most nem ülne ott, ha 2019-ben a Momentum engedett volna a közös lista nyomásnak - kezdi posztját a szocialista képviselő.

Majd azt írja, hogy "én kívánom, hogy Anna újra EP-képviselő legyen, de az EP-választások célja nem az, hogy az egyes politikusok Európai Parlamentbe jutnak-e, vagy sem, hanem, hogy Orbán Viktor politikáját és túlhatalmát vissza tudjuk-e szorítani".

Arról is értekezik, hogy "bár az EP választási rendszere arányos, de az arányosnak nevezett választási rendszer a legerősebbnek, jelesül az egyetlen nagy tömbben lévő Fidesznek segít, amennyiben vele szemben több lista van.

Ma egy közös EP-listával az ellenzék 2 vagy 3 mandátummal többet szerezhetne, mintha külön indulna.

Ez az EP-ben a szélsőjobb visszaszorításában is óriási szerepet jelenthetne.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×