eur:
381.24
usd:
354.32
bux:
58669.83
2023. december 10. vasárnap Judit
Új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én. Tovább folytatódik a mentőszolgálat 2010-ben megkezdett korszerűsítése, most újabb 33 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség 1,5 milliárd forint értékben - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Ismét csúnya baleset volt a hírhedt hazai S-kanyarban

Két kamion ütközött félfrontálisan.

A súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset kedd este történt Szőce közelében, a 86-os főút balesetekről elhíresült S-kanyarában. A 112press.hu beszámolójából kiderül, ezúttal egy Körmend felől Zalalövő irányába tartó fehérorosz sofőr számította el magát.

A litván rendszámú Scania nyergesvontatóból és a 20 tonna tápot szállító fehérorosz rendszámú félpótkocsiból álló szerelvény a vizes úttesten a jobbra ívelő kanyarban átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra, ahol félfrontálisan ütközött a szemből érkező szlovák rendszámú, 24 tonna autóalkatrészt szállító Scania nyergesvontatóval.

A baleset 47 éves fehérorosz okozója súlyosan megsérült, a zalaegerszegi kórházba vitték. Az 50 éves szlovák sofőr nem sérült meg súlyosan.

A szokatlan útvezetésű részen - amelyről a 112press légi fotókat is közöl - nemrégiben még egy vasúti átkelő volt, de felszámolták, mivel a régen megszüntetett vasúti vonal sínpárja már sűrű növényzetben fut. Az átkelőre a legtöbb navigációs rendszer előre figyelmeztetett és táblák is jelezték azt, emiatt többen közelítették meg óvatosabban a kanyart - jegyzi meg a portál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×