eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels.com

Nem habozott a horgász, a fuldokló nő után vette magát

Egyik kezében az öklendező nőt, a másikban a telefonját tartotta.

Élete kockáztatásával ugrott egy vízbe sétáló, nagy valószínűséggel öngyilkossági szándékot tervező nő után egy szegedi horgász. Egy híd alatt, ott ahol a legtöbb veszélyes örvény van a Tiszában – írja a Blikk.

„Szokatlan meleg volt, gondoltam, biztos csak lehűti magát, még fel is húzta a farmerruhája alját” – fogalmazott a lapnak a férfi.

„Aztán egyszer csak előre vetette magát, arccal a víznek, széttárta a kezeit, hagyta, hogy elkapja a Tisza.

Ennek a fele sem volt tréfa, a híd pillérjei miatt itt van a legtöbb örvény, könnyen bajba jut, aki itt a vízbe esik, ő meg ráadásul direkt csinálta, levegőhöz sem jutva” – tette hozzá.

A horgász úgy emlékszik, kipakolt mindent a zsebeiből, majd jobb kezében telefonját tartva hívta a 112-őt, s közben begázolt a folyóba, hogy még azelőtt el tudja kapni a nőt, hogy az első örvény megpörgeti. Szerencsére alacsony volt a víz, így nem volt akkora a sodrás, ennek ellenére ő is elmerült egyszer, mert a parti köveken, az egykori szeged vár romjain megcsúszott.

„Bár a nő többször is elmerült, még sikerült megfognom a ruhájánál fogva, a part felé húztam, egészen a kövekig, ahol már négykézlábra tudott állni” – folytatta a pecás.

„Hörgött, fulladozott, öklendezett, rengeteg vizet nyelhetett. Nem éreztem rajta alkoholszagot, tudatánál volt, de nem mondta el, mi volt a szándéka ezzel az extrém fürdéssel.”

A férfi az életmentés közben végig telefonos kapcsolatban volt a 112-es központ egyik diszpécserével, szerinte ez volt a nő kimentésének igazán problémás pontja. A diszpécser nem tudta beazonosítani, honnan hívja, nem ismerte Szegedet, de még az sem tudta, melyik megyéhez kell kapcsolnia a vészjelzést – olvasható egyebek mellett.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×