eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A zöldmezős beruházásként valósuló dél-budai centrumkórház helyszíne, az M7 és az M1 autópálya közös szakasza melletti Dobogó nevű terület 2018. július 31-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Friss információk az új Dél-budai Centrumkórház megépítéséről

Átütemezik a hatalmas egészségügyi projektet, és jelenleg nincs a beruházásnak határideje – közölte a projekt előkészítését irányító Bedros J. Róbert.

A kormány leállított a múlt héten több fejlesztést, például a Dél-budai Centrumkórház (DBC) fejlesztéséhéz szükséges két autópálya-lehajtó építését is.

"A kormánynak továbbra is eltökélt szándéka a DBC felépítése, azonban a körülmények miatt kénytelen átütemezni a projektet, amely így egy későbbi időpontban valósul meg" – mondta a Magyar Nemzet megkeresésére a projekt előkészítését irányító Bedros J. Róbert. A DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: mivel a külső kapcsolatokat – úthálózat, közművek – a szuperkórház környezetében várható fejlesztésekhez kell igazítani, a tervezést nem lehet százszázalékosan befejezni.

A változás azt nem érinti, hogy az 1,2 millió ember egészségügyi ellátásáért felelős intézmény Budapest XI. kerületének Dobogó nevű városrészében épül meg.

Bedros J. Róbert elmondta, a tervezési folyamat a végéhez közeledik, jelenleg a tervellenőrzés zajlik. A DBC Zrt. párhuzamosan dolgozik a jövőbeni feladat ellátásához szükséges működési szimulációkon, a cég jelenleg nyolc munkavállalót foglalkoztat, igazodva a megváltozott feladatmennyiséghez. A társaság az alapítása óta nyolcmilliárd forintot használt fel, ebben benne vannak az eddig elkészült tervekért kifizetett összegek is.

Azt azonban az elnök sem tudta megmondani, hogy mikor tud majd betegeket fogadni a Dél-budai Centrumkórház.

"Az ukrajnai háború befejezése meggyorsíthatja a folyamatokat, de majd csak akkor szeretnék új határidőket mondani, amikor már biztosabbat tudunk" – tette hozzá Bedros J. Róbert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×