eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő előadása a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényén, a Polgári Pikniken a kötcsei Dobozy-kúriában 2023. szeptember 9-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Önellátó Magyarországról beszélt Orbán Viktor Kötcsén

Brüsszelben változásokat kell elérni, és ehhez a jobboldalnak kell győznie a 2024-es európai parlamenti választáson - mondta a miniszterelnök politikai igazgatója a Somogy vármegyei Kötcsén, a Polgári Magyarországért Alapítvány által szervezett Polgári Pikniken. Orbán Balázs szerint ez volt a fő téma zárt ajtók mögött tartott rendezvenyen, amelyen Orbán Viktor kormányfő is beszédet mondott.

Brüsszelt foglyul ejtette a háborúpárti és korrupt elit, amely nagyon komoly károkat okozott Európának, ezért változásokat kell elérni, amihez Európában és Magyarországon is jobboldali képviselőknek kell bizalmat kapniuk a jövő évi európai uniós választáson - mondta a miniszterelnök politikai igazgatója a kötcsei pikniken összegyűlt újságíróknak.

Orbán Balázs a közvéleménykutatásokra hivatkozott amikor arról beszélt, hogy a jobboldal erősödik és ez fontos fejlemény. Ha mindenütt megerősödnek, akkor lehet Brüsszelben változásokat elérni - jelentett ki.

A Fidesz európai parlamenti listavezetője, Varga Judit volt igazságügyi miniszter a céljairól nyilatkozott a sajtónak: "erős nemzetek, erősek Európája, én magam is ebben a szellemben végzem az uniós feladataimat" - fogalmazott.

Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal is zárt ajtók mögött beszélt Kötcsén, az újságíróknak pedig nem nyilatkozott. Sajtóértesülések szerint a kormányfő 15 pontban ismertette a terveit. Egyebek mellett azt mondta, hogy

a vendégmunkások miatt szükség van egy új rendészeti törvényre,

és energiából illetve élelmiszerből is önellátóvá kell tenni Magyarországot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×