eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
fotó: Szörényi Laura
Nyitókép: Szörényi Laura

Állatmenhelyek is jól járnak az atlétikai világbajnoksággal

Jótékonysági célra hasznosítják az atlétikai vb-n megmaradt ásványvizet és dekorációkat.

44000 palack vizet és több kilométernyi dekorációs hálót ajánlanak fel jótékony célra az atlétikai világbajnokság szervezői. A víz a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton és a Katolikus Karitászon keresztül rászorulókhoz jut, többek között a magyar-ukrán határon felállított segítségpontok valamelyikére érkező menekültekhez.

Adományként hasznosítja a szervezőbizottság a vb ideje alatt a Nemzeti Atlétikai Központot és az utcai versenyszámok helyszíneit díszítő dekorációs hálókat is. A szervezők több kilométernyi anyagot ajánlanak fel állatmenhelyeknek, az adományok elsőként fehérgyarmati és budaörsi menhelyekhez érkeznek. A dekorációs hálók új helyükön többek között a gondozott állatok kenneljeit elválasztó takarásul szolgálnak majd.

A most gazdára talált hálók csak egy részét jelentik az atlétikai vb versenyein használt mennyiségnek. A szervezők ezúton szeretnék felhívni azoknak a jótékonysági szervezeteknek a figyelmét, amelyeknek segítség lehet hasonló adomány, hogy

jelentkezzenek a info@wabudapest23.hu címen.

Jelentős összeget, több mint 10 millió forintot ajánlott fel a szervezőbizottság és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics) kereskedelmi partnere az ajándéktárgyakból befolyt összegből, amely az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével jut el a rászorulókhoz.

7400 eurót, azaz közel 3 millió forintot gyűjtött össze az atlétikai világbajnokság egyik hivatalos szponzora a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége számára.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×