eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Forrás: Facebook/Gyömrő Város Önkormányzata

Gyenes Levente húzott egy váratlant

Nem indul a 2024-es választásokon Gyömrő volt polgármestere.

„Ez egy nagyon hosszú folyamat, mindennek van eleje, közepe és vége, és itt az ideje, hogy az én politikai pályafutásomnak Gyömrőn vége legyen. Márciusban, amikor kiengedtek, a csapatomnak bejelentettem, ha szeretnék, a legjobb tudásom szerint végigviszem a ciklust, de

2024-ben már nem szeretném magam megmérettetni”

– fogalmazott Gyenes Levente a helyi televíziónak.

Az interjút kiszúró Blikk emlékeztet, hogy Gyenes Levente ellen tavaly szeptemberben látványos akció keretében indult eljárás. A NAV akkor a gödöllői villájára csapott le, s a hatóság egy videofelvételt is közzétett a polgármester elfogásáról, akinél több tízmillió forint készpénzt és egyéb értékeket foglaltak le. A gyanú szerint egy korábbi vállalkozás csalt az adóval, noha Gyenes tagadta, hogy a céghez bármi köze lenne. A letartóztatását március 9-én megszüntették.

A képet tovább árnyalja, és erről az Infostarton is beszámoltunk, Gyenes Levente, aki a várost egy kisebb megszakítással 2002 óta vezeti, és aki ellen több büntetőeljárás is volt és van, kellemetlen helyzetbe hozta a vasárnapi választás. Az őt támogató helyi tömörülés kikapott és ezért kisebbségben kerületben a testületben.

A politikus most arról beszélt még, hogy „eddig az én nagy szerelmem – és mondhatom, életem nagy szerelme – a városom, Gyömrő volt. Most a feleségem és a családom tagjai, akikkel a legtöbb időt szeretném tölteni – tette hozzá Gyenes, aki májusban az esküvőjéről is tett fel néhány fotót.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×