eur:
389.45
usd:
363.1
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor vázolta, mi jön most, hogy túl vagyunk a nehezén

A kormányfő a következő időszakról írt a Facebookon. Habár a háború elhúzódni látszik, a jövő évvel kapcsolatban jó hírekkel érkezett.

"Három év alatt két meteorral is összeütköztünk. Először 2020-ban a Coviddal. Ezt még valahogy kivédtük, és aránylag gyorsan visszatértünk arra az útra, amit kijelöltünk, s amelynek ívét 2030-ig látjuk.
De 2022-ben jött egy újabb meteortámadás, ez a háború – és ez már keményebb dió. Ez a meteor letérített bennünket a pályánkról. Magyarország, a magyar emberek és a magyar kormány azért küzd és harcol, hogy erről a letérített pályáról vissza tudjunk kapaszkodni.

Legkorábban ez 2024 július környékén következhet be.

Addigra lesz Magyarországon a gazdasági növekedés ismét jelentős" - írta a Facebookon Orbán Viktor.

Megfogalmazása szerint a legnehezebb időszakon már túl van az ország, az égbe szökő inflációt most letörik, és minden esély megvan, hogy az év végére 10 százalék alatti, egyszámjegyű legyen, vagyis egyszámjegyű.

Mint írta, az első félév nagyon nehéz volt, mert az infláció gyorsabban nőtt Magyarországon, mint a bérek. Ilyenre nagyon régóta nem volt példa.

"De a második félévben ki fogunk egyenesedni, és ha a Jóisten megsegít bennünket, akkor az egész év tekintetében megelőzzük, elhárítjuk a bérek értékcsökkenését" - vázolta a miniszterelnök.

Most a hitelek kamatai Magyarországon az égben vannak, ezt elfogadható szintre akarják hozni.

"Ha mindent jól csinálunk, akkor a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választáskor már újra azon a kijelölt pályán leszünk, azon a kijelölt útvonalon haladunk, ami elvisz bennünket 2030-ig" - ígérte.

A megszólalásnak a szerdai kormányülés adhatott apropót, amely után jelentkezve már bejelentette a kormányfő, hogy augusztus 1-től 15 százalékra emelik a kötelező akciózás mértékét, és kiterjesztik további termékekre. Erről minden bizonnyal a csütörtöki Kormányinfón érkeznek a részletek - az eseményt szokás szerint élőben tudósítjuk, tartsanak majd velünk!

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban jár Amerika

Szép pluszban jár Amerika

Vegyes mozgásokat látunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×