eur:
395.07
usd:
365.68
bux:
65441.16
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Dermatologist examining skin for melanoma, using dermatoscope
Nyitókép: Matic Grmek/Getty Images

Szintet lép a járóbeteg-szakellátás színvonala sokak számára

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban.

A hódmezővásárhelyi tagkórház csaknem 56 ezer lakos számára nyújt aktív és krónikus fekvőbeteg-ellátást, és járóbeteg-szakellátást biztosít térségi és megyei szinten. A makói tagkórház a város és a környező 16 település 45 ezres lakosságának járó- és fekvőbeteg-ellátását szolgálja.

A Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ közleménye szerint kilenc szakterületen – gasztroenterológia, bőrgyógyászat, fül-orr-gégészet, sebészet, szemészet, radiológia, nőgyógyászat, fizikoterápia és aneszteziológia – javul a járóbeteg-szakellátás színvonala Makón és Hódmezővásárhelyen annak a 151 orvosi eszköznek köszönhetően, melyeket a projekt részeként vásárolnak.

Megújul a makói tagkórház járóbeteg-szakrendelőjének szinte teljes épülete is. A munkálatok csaknem 1300 négyzetmétert érintenek. A következő hónapokban a földszinti sebészeti egységét teljeskörűen felújítják. A további rendelők és a közlekedőegységek új burkolatot kapnak, kicserélik a belső nyílászárókat, mosható falfelületeket alakítanak ki.

Kijavítják a vizesblokkokat, korszerűsítik az elektromos hálózatot, energiatakarékosra cserélik a világítótesteket és új belső telefonos és informatikai hálózatot alakítanak ki. Cserélik, illetve felújítják a rendelők és várók bútorzatát is.

A tervek szerint az őszre befejeződő fejlesztésnek köszönhetően több mint 100 ezer ember egészségügyi ellátása javul, és csökken a fekvőbeteg-szakellátásba továbbított páciensek száma.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×