eur:
388.62
usd:
365.48
bux:
55388.44
2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
Nyitókép: csalad.hu

Gyereknap: emberek százezreit várják a Városligetbe

Százezreket vár május 27-én és 28-án városligeti gyermeknapjára a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. A koncertekben, játékokban, sportprogramokban gazdag esemény célja, hogy a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyerekek is felhőtlenül szórakozhassanak.

33. éve nagy siker a május végi városligeti gyermeknap a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében, ennek részben az az oka, hogy mindenkinek ingyenes a program. Mint Edvi Péter, a szolgálat alapító elnöke az InfoRádióban elmondta, koncertek is lesznek, végig lehet sétálni a "nemzetek utcáján", és mindig rengetegen vannak.

"De ez is a cél,

olyan rendezvényt álmodtunk meg, amelyre mindenki bátran eljöhet, nem azon múlik a szórakozás, hogy van-e pénz vagy nincs"

– fogalmazott.

A nemzetek utcáján 22 országot képvisel a követsége, bemutatják az országuk szokásait, játékait, sportágait és táncait.

Lesz safer internet sátor, ahol a gyerekek azt tanulhatják meg, mi mindenre jó, miben hasznos az internet – játékos formában. De a veszélyekkel és elkerülésükkel ugyanígy meg lehet ismerkedni.

"Manapság a gyerekek a zsebpénzüket is okostelefonon keresztül kapják, mi azt szeretnénk, ha a zsebpénzüket ők költenék el, nem pedig a csalók" – említette Edvi Péter.

Minden második követség zenekart vagy énekkart küld, illetve táncokat mutat be, de ismert művészek is fellépnek. Sportok között olyanok szerepelnek, mint a kosárlabda, a kézilabda, a futball, a futás és a pingpong.

Előzetes regisztrációra sincs szükség, de "kicsit időjárásfüggő a dolog", hiszen

ha jó idő van, akár fél millió gyerek és felnőtt

is kinézhet a ligetbe Edvi Péter szerint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.21. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Virág Barnabás: 627 milliárddal fizetett többet az MNB a bankoknak, mint tavaly

Virág Barnabás: 627 milliárddal fizetett többet az MNB a bankoknak, mint tavaly

A magyar hitelintézeti szektor 675 milliárd forint adózott eredményt ért el az idei első félévben, szemben a tavalyi mintegy 200 milliárddal, köszönhetően annak, hogy az MNB-től szerzett kamatbevételek 627 milliárd forinttal emelkedtek, miközben a többi kamatjövedelem 240 milliárd forinttal csökkent – hívta fel a figyelmet a Közgazdász-vándorgyűlésen az MNB alelnöke, aki előadásában a globális és a magyar bankrendszer helyzetét értékelte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×