eur:
368.26
usd:
344.35
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: csalad.hu

Gyereknap: emberek százezreit várják a Városligetbe

Százezreket vár május 27-én és 28-án városligeti gyermeknapjára a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. A koncertekben, játékokban, sportprogramokban gazdag esemény célja, hogy a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyerekek is felhőtlenül szórakozhassanak.

33. éve nagy siker a május végi városligeti gyermeknap a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében, ennek részben az az oka, hogy mindenkinek ingyenes a program. Mint Edvi Péter, a szolgálat alapító elnöke az InfoRádióban elmondta, koncertek is lesznek, végig lehet sétálni a "nemzetek utcáján", és mindig rengetegen vannak.

"De ez is a cél,

olyan rendezvényt álmodtunk meg, amelyre mindenki bátran eljöhet, nem azon múlik a szórakozás, hogy van-e pénz vagy nincs"

– fogalmazott.

A nemzetek utcáján 22 országot képvisel a követsége, bemutatják az országuk szokásait, játékait, sportágait és táncait.

Lesz safer internet sátor, ahol a gyerekek azt tanulhatják meg, mi mindenre jó, miben hasznos az internet – játékos formában. De a veszélyekkel és elkerülésükkel ugyanígy meg lehet ismerkedni.

"Manapság a gyerekek a zsebpénzüket is okostelefonon keresztül kapják, mi azt szeretnénk, ha a zsebpénzüket ők költenék el, nem pedig a csalók" – említette Edvi Péter.

Minden második követség zenekart vagy énekkart küld, illetve táncokat mutat be, de ismert művészek is fellépnek. Sportok között olyanok szerepelnek, mint a kosárlabda, a kézilabda, a futball, a futás és a pingpong.

Előzetes regisztrációra sincs szükség, de "kicsit időjárásfüggő a dolog", hiszen

ha jó idő van, akár fél millió gyerek és felnőtt

is kinézhet a ligetbe Edvi Péter szerint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít
Exkluzív

Sós Csaba: eddig nem sikerült jól Milák Kristóf vb-felkészülése, de nála ez nem számít

Nem vállal újabb számokat a júliusi fukuokai világbajnokságon az olimpiai bajnok úszó, mert a felkészülésének az utolsó időszakai nem sikerült jól Sós Csaba szerint. A szövetségi kapitány részleteket nem akart elárulni, de hozzátette, Milák Kristóf 2020-ban három héttel a súlyos Covid-megbetegedés után is képes volt világklasszis úszásra.
AKTUÁLIS
Karácsony Gergely és a főváros perre megy

Karácsony Gergely és a főváros perre megy

A fővárosi önkormányzat kedden benyújtja a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei mértéke miatti keresetét a Fővárosi Törvényszékhez - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×