eur:
389.53
usd:
360.19
bux:
68088.91
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Nyitókép: csalad.hu

Gyereknap: emberek százezreit várják a Városligetbe

Százezreket vár május 27-én és 28-án városligeti gyermeknapjára a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. A koncertekben, játékokban, sportprogramokban gazdag esemény célja, hogy a hátrányos helyzetű, rosszabb anyagi körülmények között élő gyerekek is felhőtlenül szórakozhassanak.

33. éve nagy siker a május végi városligeti gyermeknap a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében, ennek részben az az oka, hogy mindenkinek ingyenes a program. Mint Edvi Péter, a szolgálat alapító elnöke az InfoRádióban elmondta, koncertek is lesznek, végig lehet sétálni a "nemzetek utcáján", és mindig rengetegen vannak.

"De ez is a cél,

olyan rendezvényt álmodtunk meg, amelyre mindenki bátran eljöhet, nem azon múlik a szórakozás, hogy van-e pénz vagy nincs"

– fogalmazott.

A nemzetek utcáján 22 országot képvisel a követsége, bemutatják az országuk szokásait, játékait, sportágait és táncait.

Lesz safer internet sátor, ahol a gyerekek azt tanulhatják meg, mi mindenre jó, miben hasznos az internet – játékos formában. De a veszélyekkel és elkerülésükkel ugyanígy meg lehet ismerkedni.

"Manapság a gyerekek a zsebpénzüket is okostelefonon keresztül kapják, mi azt szeretnénk, ha a zsebpénzüket ők költenék el, nem pedig a csalók" – említette Edvi Péter.

Minden második követség zenekart vagy énekkart küld, illetve táncokat mutat be, de ismert művészek is fellépnek. Sportok között olyanok szerepelnek, mint a kosárlabda, a kézilabda, a futball, a futás és a pingpong.

Előzetes regisztrációra sincs szükség, de "kicsit időjárásfüggő a dolog", hiszen

ha jó idő van, akár fél millió gyerek és felnőtt

is kinézhet a ligetbe Edvi Péter szerint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin
Aréna - előzetes

Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin

A Momentum azért küzd a kampányban, hogy ismét két EP-mandátumot szerezzen, de ha csak egyet kap a párt, akkor az ötéves ciklus alatt Cseh Katalin és Donáth Anna a mandátumot elfelezve féltávnál egymást váltja majd az EP-ben. Erről Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja, EP-képviselő beszélt az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
Szembe megy az árral a magyar tőzsde

Szembe megy az árral a magyar tőzsde

Gazdasági információk tekintetében ma az Európai Unió munkanélküliségi és a fogyasztói bizalom adatait közlik májusra vonatkozóan, míg az Egyesült Államokban a munkanélküli segélykérelmeket és az első negyedéves GDP előzetes statisztikáit teszik közzé, ennek lehet akár jelentős piacmozgató hatása is. Ami a mai tőzsdei teljesítményeket illeti, a reggeli órákban folytatódott a tegnapi esés Európában, később azonban javulni kezdett a hangulat. A magyar piac alulteljesítő ebben a miliőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×