eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
Az egyik csapat a II. Tisza-tavi PET Kupa megnyitóján Tiszafüreden 2021. június 13-án. Saját építésű pillepalackhajóikon tizenegy csapat indult el a folyótisztító és hulladékgyűjtő vízi rendezvényen, amelynek végállomása Kisköre.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Szerb tanárok is segítik az akciót a Maroson

Csütörtökön kezdődik a Marosi PET Kupa, amelyen négy napon keresztül öt hajós csapat és kenus különítmény tisztíja meg a folyó Apátfalva és Szeged közötti szakaszát.

A Marosi PET Kupa teljes versenyprogramját négy csapat evezi végig, hozzájuk a nulladik versenynapon csatlakozik a főtámogató vállalat csoportja.

A mezőnyt a PET Kupa 5 ország 1 folyó programjának szerb tanárokból álló csapata is erősíti, valamint ott lesznek a tapasztalt folyómentőkből és önkéntesekből álló segítők is.

Két hajó az Add kölcsön a palackodat! elnevezésű kampány részeként épült meg két makói iskola és az önkormányzat gyűjtésének köszönhetően. A versenyt különféle programok egészítik ki: lesz PETathlon, gyorsasági verseny, vízi csata. A verseny utolsó napján Szegeden adják a legtöbb petákot gyűjtő csapatnak a PET Kupát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×