eur:
390.62
usd:
365.06
bux:
68262.27
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Drónnal készített képen az előző nap Hajdúhadház és Újfehértó között kisiklott tehervonat kocsijai 2023. május 8-án. Valószínűleg több napig is eltart a vasúti pálya helyreállítása a Záhonyból Hegyeshalmon át Ausztriába tartó, vasércet szállító tehervonat balesete után. A harmincöt kocsiból álló szerelvény kilenc kocsija siklott ki, teljesen elzárva a kétvágányú, villamosított pályaszakaszt.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Tehervonat-baleset: nagy előrelépést jelentettek be

Hétfő késő estétől egy vágányon újraindul a vonatközlekedés a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonal Hajdúhadház és Újfehértó közötti szakaszán – közölte a Mávinform.

Mint írták, az este kilenc óra után közlekedő vonatok már a teljes viszonylaton közlekednek, az utasoknak nem kell pótlóbuszra átszállniuk. A várhatóan június első feléig tartó teljes helyreállításig azonban napi két kora reggeli és két délutáni vonat nem közlekedik Debrecen és Nyíregyháza között, a többi vonat esetében öt-tíz perces késések előfordulhatnak.

A Volánbusz párhuzamos járatain keddtől már nem fogadják el a vasúti jegyeket és bérleteket - olvasható a Mávinform oldalán.

Május 7-én siklott ki egy vasérccel rakott tehervonat kilenc kocsija Újfehértó és Hajdúhadház között, a Hajdú-Bihar vármegyei Téglás közelében. A tehervagonok egy része felborult és járhatatlanná tette a pályaszakaszt. A helyreállítási munkák során több mint 250 vasúti szakember dolgozott a kisiklott teherkocsik visszaemelésén, a kevésbé sérült vágányszakasz, a felsővezeték-rendszer és a biztosítóberendezés javításán.

A munkálatok ezután a komolyabban megsérült másik vágány rekonstrukciójával folytatódnak, várhatóan több héten át. Az előzetes becslések alapján a műszaki mentés és a vasúti pálya helyreállításának költsége meghaladja az egymilliárd forintot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Fordul a piac, elárulták Magyarország legprofibb befektetői, mi most a legjobb befektetés

Már nagyon érett az a korrekció, amit áprilisban láttunk a részvénypiacokon, de ez még nem jelenti az elmúlt évek bikapiacának egyértelmű végét – vélekednek e havi portfólió-ajánlóikban a magyar befektetési szakemberek. Az, hogy milyen kamatpolitikát folytat a Fed, az egész világra hatással lesz, és az EKB kamatvágási elképzeléseit is erősen átszabhatja. A hazai portfóliómenedzserek most jó beszállási pontot látnak a kötvénypiacon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×