eur:
389.68
usd:
363.5
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/Landauer Gabor

"Elkxrtuk" – másodfokon pert nyert Kálomista Gábor cége

Hann Endre perelte a filmet gyártó prudukciós céget, és másodfokon a bíróság elutasította a keresetét.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon a Megafilm Kft. produkciós cégnek adott igazat abban a perben, amit Hann Endre indított az Elkxrtuk című film kapcsán – írja az Index. Első fokon még vesztett a producer – másfél millió sérelemdíj megfizetésére, nyilvános sajnálkozásra és a további jogsértésektől eltiltásra kötelezték –, de jelezte, a per folytatódik. A mostani ítélet jogerős.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy az Elkxrtuk című film alkotói, művészeti szabadsága erősebb, mint a felperes személyiségi jogai, védelme, ráadásul a Medián közvélemény-kutatót vezető Hann Endrének közszereplőként egyébként is többet kell eltűrnie az átlagembereknél; a filmben kifogásolt megjelenés jogszerű.

A korábbi bírósági döntés még úgy látta, hogy a felperes Megafilm megsértette a felperes jó hírnevéhez fűződő személyiségi jogait a megafilm.hu oldalon megjelent közleményében.

Kálomista Gábor korábban a portálnak elmondta, kifejezetten örül annak, hogy Hann Endre részéről a film tartalmi részével kapcsolatban nem volt probléma, és "abban teljes egyetértés alakult ki a bíróságon, hogy a filmben is megjelenő 2006-os események köztörvényes, államellenes cselekmények voltak"

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×