eur:
390.96
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Novák Katalin köztársasági elnök, egykori Kovács Béla tanítvány, beszédet mond a két éve elhunyt francia-magyar-latin szakos tanárról életműve, oktató-nevelő munkája előtt tisztelegve tartott megemlékezésen és emléktábla avatáson Tolcsván, az általános iskola udvarán 2023. április 22-én. Az eseményt a néhai pedagógus, Tolcsva díszpolgára születésének 106. évfordulója alkalmából rendezték.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Novák Katalin: az oktatásnak a "szíve-lelke" a pedagógus

A köztársasági elnök szerint ezért fontos, hogyan tudják ezt a hivatást minél inkább vonzóvá, megbecsültté tenni.

Az oktatásnak és a köznevelésnek a "szíve-lelke" a pedagógus, hogy milyen felnőtté válnak gyermekeink, az a pedagógusoktól is függ - jelentette ki a köztársasági elnök szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tolcsván.

Novák Katalin Kovács Béla, Tolcsva díszpolgára, az államfő egykori gimnáziumi tanára születésének 106. évfordulója alkalmából emelt emléktáblájának avatásán arról beszélt, a gyermekek nevelése a családban kezdődik és zajlik, a családon kívüli idő legnagyobb részét azonban az iskolában töltik el, ahol a pedagógusok segítik őket a tapasztalatok és tudás megszerzésében.

"Ezért fontos, hogyan tudjuk ezt a hivatást minél inkább vonzóvá, megbecsültté tenni, hiszen azt szeretnénk, ha a legjobbak választanák a pedagógushivatást, azt szeretnénk, ha a legelhivatottabbak lennének azok, akik gyermekeink nevelését mellettünk, szülők mellett a hétköznapokban teljesítik" - fogalmazott az államfő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×