eur:
392.25
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/ Országos Meteorológiai Szolgálat

Szakad a hó, az M3-ason baleset is történt

Óvatosan kell vezetni - térképen a hóhelyzet.

Mint korábban az Infostarton is írtuk, kiterjedt csapadéktömb érte el az északkeleti országrészt, ami havazást eredményezett a Debrecen-Tiszaújváros vonaltól északkeletre. Péntek reggelig több hullámban várható csapadék, ami az északkeleti területeken hó, havas eső formájában fog hullani.

A havas időben az M3-as autópályán Nyíregyháza térségében egy személygépkocsi szalagkorlátnak csapódott. A Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 217-es km-nél a belső sávot lezárták. "A környéken szakad a hó, ezért vezessenek a téli útviszonyoknak megfelelően" – figyelmeztet az Útinform.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon megerősítette: az északkeleti országrészben péntek estig több hullámban, változó intenzitással várható havazás, havas eső.

Kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye térségében, illetve Hajdú-Bihar északkeleti részén, a Bodrogközben, valamint nagyobb valószínűséggel Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye keleti részén

síkvidéken 5 centimétert, a Zempléni-hegységben péntek estig 10 centimétert is meghaladó tapadó, olvadozó hóréteg gyűlhet össze.

Csütörtök késő délutántól a Bükkben és a Mátrában is havazásba válthat a csapadék, és centiméteres hóréteg alakulhat ki. Felhívták a figyelmet arra, az erős északi, északkeleti szél csütörtökön napközben a Bodrogközben és Szabolcsban hordhatja a havat.

A havazási helyzet délben, illetve fél kettőkor az Időkép térképén:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×