eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó beszél (k), mellette Hargitai János, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője (b) és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes (j), miután bejelentették, hogy Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez 2023. március 31-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szili Katalin a KDNP-ben

Belépett a KDNP-be Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó, a parlament korábbi MSZP-s elnöke - jelentette be Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke.

Semjén Zsolt a Parlamentben a közmédiának elmondta: öröm és megtiszteltetés Szili Katalin csatlakozása a KDNP-hez.

Mint mondta, Szili Katalin nemzeti elkötelezettsége, az egyházak iránti szimpátiája, hozzájuk kötődő szolgálata mindig ismert volt. Felidézte, hogy Szili Katalin a gyurcsányi időkben, amikor a Magyar Állandó Értekezletet megszüntetve megakadályozták az összmagyar együttműködést, házelnökként létrehozta a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amivel átmentette a magyar-magyar párbeszédet.

Szili Katalin azt mondta: az elmúlt 12 év senki földjén tartózkodásához képest a Kereszténydemokrata Néppárt közössége áll hozzá legközelebb. A belépéssel formálisan is csatlakozik ahhoz a közösséghez, ahová eddig is tartozott - mondta.

Hazataláltam, és ha szolgálhatom úgy a nemzetet, hogy vállaltan egy értékrendet is szolgálok, akkor ezt szívesen teszem - fogalmazott a politikus.

Hargitai János, a KDNP Baranya vármegyei elnöke elmondta, örömmel és egyhangúlag támogatták Szili Katalin felvételét.

Szili Katalin a rendszerváltás előtt az MSZMP, utána az MSZP tagja volt, a szocialistáktól 2010-ben lépett ki.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×