eur:
392.52
usd:
365.91
bux:
66754.7
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Nagyon sok lakóház rongálódott meg a viharos szél miatt, több helyen havazott - képek

Országszerte több mint ötszáz esetnél avatkoztak be a tűzoltók hétfőn.

A Budapest-Szeged vonaltól nyugatra süvített a szél, a Balatonnál tarajos hullámokat produkált a tomboló légmozgás. Hétfőn Fonyód-Várhegyen 117 km/órás, a Kab-hegynél közel 119 km/órás szél tombolt.

Leginkább útra, épületekre dőlt fák, sérült tetőszerkezetek és közművek miatt riasztották a tűzoltókat az ország több vármegyéjében. A legtöbb beavatkozás a fővárosban, Pest, Somogy, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékben volt.

Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az InfoRádióban elmondta:

csak a fővárosban megközelítette a 150-et az esetszám.

Megjegyezte: naponta mintegy 2000 tűzoltó dolgozik, ez a létszám tegnap elegendő volt.

Több ingatlan is lakhatatlanná vált a sérült tetőszerkezet miatt.

Budapest XIX. kerületében, egy Sós utcai társasházi lakás tetőszerkezete részben leszakadt, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Demecserben, a Szent László úton egy családi ház tetőszerkezetét a viharos szél lebontotta, míg Debrecenben, a Csillag utcában egy sorház tetőszerkezete sérült meg a viharos szél miatt. A lakók elhelyezéséről gondoskodtak.

Több mint hetven esetben kellett a tűzoltóknak sérült épületeknél beavatkozniuk a vihar miatt.

Tizenöt helyszínen szakadtak le a villanyvezetékek a viharos szélben, vagy fák dőltek rájuk, ezek eltávolítása is adott munkát a szakembereknek.

A közlekedést is érintette a viharos erejű szél

Fa dőlt egy gépkocsira az 1-es főút 157-es kilométerszelvényénél, Mosonmagyaróvár térségében hétfőn, az esti órákban. A város hivatásos tűzoltói feszítővágó segítségével emelték ki a járműből a beszorult vezetőt. Két gépkocsi ütközött egy, a 41-es főút mellett álló fasorból kidőlt fának Pusztadobos térségében, a 41-es kilométerszelvénynél szintén az esti órákban.

Mivel

több megyére kedden is figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt,

ezért az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt tanácsolja, hogy továbbra is óvatosak legyenek a közlekedők a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljanak fák alatt és figyeljék a Meteorológiai Szolgálat előrejelzéseit, riasztásait.

Debrecenben is hólepelre ébredtek

Hétfő estére északkeleten, keleten számos helyen havazott vagy havas eső esett, miközben továbbra is tombolt a szél. Sokfelé hordta a szél a havat, a legerősebb lökések már itt is elérték a 70-80 km/órát.

Az Időkép előrejelzése szerint a keddi napon már legfeljebb csak hózáporokhoz kapcsolódóan lehet látni intenzíven hulló hópelyheket, de emellett zápor, zivatar is kialakulhat.

(A nyitókép illusztráció.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×