eur:
390.57
usd:
368.91
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Nyitókép: RTL

„Háborús övezetté” vált a Lehel tér a volt Postabank-székház bontása miatt

Földrengésszerű érzésre, háborús állapotokra panaszkodnak a közelben lakók.

Hétfőn elkezdték lebontani a főváros XIII. kerületében, a Lehel téren található volt Postabank-székházat. Az RTL híradójában elhangzottak szerint a bontási munkálatok megkeserítik a környéken lakók életét, akiket a kivitelező csak néhány nappal korábban értesített, az önkormányzat pedig tehetetlen, miután az építési ügyek három éve már a Fővárosi Kormányhivatalhoz tartoznak – írja a Telex.

A volt iroda-, illetve előtte gyárépületet annak idején összeépítették egy lakóházzal. Ennek egyik lakója a csatornának azt mondta, „eszméletlen módon mozog”, „szabályosan kileng” a házuk, amitől „földrengésszerű érzetük” van. Egy másik lakó azt panaszolta, olyan érzése volt, amikor aznap délelőtt hazaért,

mintha háborús övezetbe érkezett volna,

a lakásában a bútorokról tárgyak potyogtak le, a beltéri ajtók maguktól nyíltak-csukódtak.

A munkagépek ráadásul az úttest nagy részét elfoglalják, az autósok közül van, aki csak a járdára hajtva tudja megkerülni őket. Az utcában parkoló autókon vastagon áll a por.

A híradónak a kivitelező munkatársai nem akartak nyilatkozni, csak annyit közöltek, hogy a terület addig nincs elkerítve, amíg a gépek helyet cserélnek.

Bujdosó Sándor kerületi jegyző azt nyilatkozta: az önkormányzat legfeljebb bírságokat tud kiszabni, mert építéshatósági jogai már nincsenek. Viszont

feljelentést készülnek tenni azért, mert a bontás során a környezetet is károsították.

A kerület polgármestere levélben kérte a kormányhivatalt, hogy intézkedjen, a kormányhivatal úgy reagált, hogy szemlét tartanak a bontás helyszínén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×