eur:
393.02
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Fotó: BKK
Nyitókép: BKK

Péntektől nagy és hosszú lezárás jön Budapest egyik legforgalmasabb pontján

A népligeti felüljáró állapotfelmérése új szakaszba lép, júliusig sávlezárások jönnek.

A népligeti felüljáró állapotfelméréséhez kapcsolódó munkálatok várhatóan március 3-án lépnek abba a szakaszba, amelyhez már elengedhetetlen a forgalom korlátozása – tájékoztatta a Budapest Közút a Világgazdaságot.

Péntektől részleges lezárás lép életbe az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződése fölötti felüljárón. Az előzetes információk szerint a hídon a városközpont irányába csak egy sávon lehet majd haladni, a városközpontból kifelé mindkét forgalmi sáv járható lesz. A forgalmi rend változása ideiglenes, de hosszan érvényben marad: egészen júliusig tart a korlátozás.

A népligeti felüljáró, illetve az alatta lévő kereszteződés Budapest egyik legforgalmasabb útszakasza, a változások tömegeket érintenek. A Budapest Közút adatai szerint a felüljáró napi forgalma 15 ezer jármű irányonként. Valószínűsíthető, hogy az Üllői úton észak felé tartó forgalom egy része a felüljáró helyett a Könyves Kálmán körúton folytatja útját. Az Üllői úton a reggeli és a délutáni csúcsban lehet számítani nagyobb sorképződésre, a forgalom lassulására.

A népligeti felüljáró állapotának részletes felméréséhez szükséges munkálatok szerződéses értéke nettó 185 millió forint. A közbeszerzési eljárásban a legolcsóbb ajánlatot az A-Híd Zrt. adta, így ő kapta a megbízást, amelynek feladatai:

  • a két kiválasztott hossztartó gerenda eltávolítása, illetve a részleges bontás, amely kiterjed a burkolatra, a szalagkorlátra, a szegélyekre és a dilatációkra is
  • a szükséges forgalomtechnika kiépítése
  • az ideiglenes vízelvezetés kialakítása

Mindez a hídon haladó, illetve a híd alatti forgalom biztonságát és a szabadon maradó szerkezetek védelmét szolgálja. A laboratóriumba szállított minták átfogó műszaki vizsgálatát és a bontás nyomán szabaddá vált szerkezeti elemek állapotának helyszíni vizsgálatát a cég megbízásából a szerződés keretében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakemberei végzik el.

A lezárásra azért van szükség, mert megkezdődött az 1978-ban átadott műtárgy állapotának részletes vizsgálata. A lap szerint a vizsgálat arra a kérdésre keresi a választ, hogy el kell-e bontani a Népligeti felüljárót.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×