eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Lázár János építési és beruházási miniszter a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett gazdasági fórumon Debrecenben 2022. november 24-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Lázár János: az ország legnagyobb munkaadója lettem

A miniszterelnök hamarosan bejelenti, hogy miként változtatják meg a beruházási törvényt - mondta Lázár János egy hódmezővásárhelyi rádióinterjúban. Az építési és közlekedési miniszter azt is megígérte, hogy még idén egységesítik a MÁV és a Volán menetrendjét.

Új építési és beruházási és beruházási törvény készül, újraszabják az építésügy, az örökségvédelem és a településkép kérdésköreit - közölte Lázár János szakminiszter egy hódmezővásárhelyi rádiónak adott interjújában.

"Nagyon sok minden meg fog változni. Hogy hogyan kell létrehozni egy sport- vagy egészségügyi létesítményt, mindent újraszabályozunk. A gondolat megszületésétől a kulcs átadásáig minden átalakul azért, hogy jobb beruházásaink legyenek, fenntarthatóbbak, finanszírozhatóbbak, jobb minőségűek. Civilizációs szintet szeretnénk lépni a beruházásokban. 25 ezer milliárd forintot költöttünk el beruházásokra az elmúlt 12 évben, nagy a felelősség.

Magyarország minden harmadik beruházása állami beruházás, és ezek mindegyike most az én tárcámnál van.

Szeretném átalakítani az egészet: jobb előkészítés, speciálisabb, végiggondoltabb munka" - ecsetelte Lázár János.

Magyarország szerinte legnagyobb munkaadója most ő; ezt pedig már arra utalva mondta, hogy közlekedési miniszterként a MÁV és a Volán összesen 57 ezer munkavállalója tartozik hozzá.

"Magyarországon 4-4,5 millió ember ingázik naponta, és szeretnék nekik segíteni, ezt tartom a legfontosabb célkitűzésemnek. Olcsóbbá és jobban szervezetté szeretném tenni a szolgáltatást, ennek feltétele egy új bérletrendszer és egy

új, egységes MÁV-Volán-menetrend, 2023-ban nagy változásokat tervezünk, de erről rövidesen a kormány és a miniszterelnök fog tájékoztatást adni."

Lázár János arról is beszélt a hódmezővásárhelyi rádió adásában, hogy a kormány szerint az orosz-ukrán elhúzódik, a gazdasági válság pedig elmélyül.

Hozzátette, hogy az ország 7 milliárdos energiaszámlája tavaly 17 milliárd euróra növekedett, idén pedig várhatóan 12 milliárd euró lesz, ami még mindig elképesztően magas, de alacsonyabb, mint 2022-ben volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 9. 05:39
×
×
×
×