eur:
394.06
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: BKK

Két embert letartóztattak a 99-es busz vonalán

A BRFK és a BKK együttműködésében újra a fővárosi buszok biztonságát ellenőrizték a rendőrök. Az egynapos akció alatt két embert letartóztattak, egy esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében 2023. január 19-én újabb busz útvonalát ellenőrizték a BRFK munkatársai, akik rendszeresen járőröznek a közösségi közlekedési eszközökön. Ezúttal a 99-es járat, annak megállóhelyei és környéke került sorra.

Az akció közben a rendőrök a buszokon jogsértést nem tapasztaltak. A megállókban és azok környékén két férfit fogtak el: az egyiket garázdaság miatt körözték, a másikat pedig azért tartóztatták le, mert a számára kiszabott pénzbírságot nem fizette be. Egy esetben köztisztasági szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki a hatóság emberei – tájékoztatott a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A jövőben újabb járatokat, megállóhelyeket és azok környékét fogják ellenőrzik a rendőrök – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×