eur:
394.49
usd:
370.06
bux:
65336.21
2024. április 23. kedd Béla
Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje az MSZP kongresszusán, ahol a párt európai parlamenti (EP-) listájáról és választási programjáról döntenek a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. február 16-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

MSZP: a déli körvasút helyett hosszabbítsák meg a 4-es metrót

A Bosnyák térig vagy akár Rákospalotáig.

Az MSZP azt javasolja a kormánynak, hogy "a túlárazott déli körvasút" helyett hosszabbítsa meg a Bosnyák térig vagy Rákospalotáig a 4-es metrót – mondta Horváth Csaba zuglói polgármester, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt újságíróknak.

A politikus ismertetése szerint az eredetileg csaknem 340 milliárd forintos déli körvasút "tízszeresen túlárazott", és most további ötmilliárd forinttal drágul. Közölte:

a hat kilométeres szakasz 340 milliárd forintba kerül, vagyis méterenként több mint 56 millió forintba.

Felvetette, észszerűbb lenne ebből a pénzből meghosszabbítani a 4-es metrót a XIV. kerületi Bosnyák térig vagy még tovább, Rákospalotáig is kimehetne a metró.

Ez megoldana számos agglomerációs problémát, sok tízezer autóst késztetne arra, hogy átüljön autóról metróra - mondta, hozzátéve, egy friss zuglói közvéleménykutatás szerint a zuglói autósok 44 százaléka használná naponta a 4-es metrót, ha az a Bosnyák térig járna.

Közölte, ezért javasolják a kormánynak a projekt újragondolását. Megjegyezte: "fontos a kormányközeli oligarchák kiszolgálása pénzügyi forrásokkal", de még ennél is fontosabb az itt élők boldogulása és közlekedése, a tiszta levegőjű, élhető város.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×