eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Kannabiszültetvény a Pest megyei Remeteszőlősön 2021. január 18-án. Az illegális növénytermesztés leleplezéséhez szükséges előkészítés után a Komárom-Esztergom és Pest megyei rendőrség január 18-án közel ezer tőből álló kannabiszültetvényt számolt fel egy remeteszőlősi ház pincéjében. A helyszíni szemlén összesen 903 tő kannabiszt számoltak össze. A rajtaütéssel a becslések szerint kb. 180 kiló, több százmillió forint értékű marihuána felhalmozását akadályozták meg. Az ültetvény gazdáját, az ott lakó férfit előállították.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Kábítószerrel fűszerezett spirituális terápiát tartott 160 euróért

Az elkövető pénzért tartott szertartást, ahol pszichoaktív anyagokat használtak fel.

Vádat emeltek egy nő ellen, aki pénzért tartott spirituális terápiákat, ahol a résztvevőknek tudatmódosító szereket adott – írja a Pest Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a nő magyar állampolgár, de Spanyolországban él, és tagja volt egy olyan szervezetnek, amely különböző spirituális terápiákat, eseményeket, úgynevezett elvonulásokat tartott. A szertartás résztvevői többféle növényi- és állati eredetű hallucinogén, tudatmódosító szert használtak fel, melyek egy része több országban is tiltólistán volt.

Az elkövető nő 2020. februárjában elvonulást szervezett egy ráckevei panzióban, amiért fejenként 160 eurót kért. A szertartást az esti órákban kezdték meg, az elkövetőn kívül további négy személy vett rajta részt.

Az elvonuláson a nő által átadott barnás színű, sűrű folyadékból is fogyasztottak.

Az összejövetelnek a nyomozó hatóság vetett véget, ugyanis a helyszínen ellenőrzést tartottak. A barna folyadékról megállapították, hogy kábítószert tartalmaz, de több kábítószernek, illetve pszichoaktív anyagnak minősülő szert is lefoglaltak a helyszínen, amelyeket az elkövető biztosított.

Az ügyben a Ráckevei Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem vétsége és új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a nő ellen.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×