eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Gyurcsány Ferenc hatalmas bejelentést tett

Ismét megüzente politikustársainak Gyurcsány Ferenc, hogy a baloldalon ő diktál - írja a Magyar Nemzet.

Hadat üzent a többi baloldali pártnak Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében ismét azt bizonygatja, hogy neki kell irányítania a baloldalt - írja a Magyar Nemzet.

„Már van elég erőnk kiállni magunkért. Mert a választók úgy döntöttek, hogy inkább a Demokratikus Koalíció, mint bármely más ellenzéki párt” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, majd emlékeztetett, hogy a választások előtt létrejött ellenzéki összefogás a DK érdeme, ők segítették pozícióba a többieket, mostantól azonban vége a jótékonykodásnak.

„Sokat tettünk, hogy az ellenzéki pártok 2022 előtt egymásra találjanak. Választói támogatásunk arányához képest nekünk van a legkisebb frakciónk. Mert adtunk, hogy másnak egyáltalán legyen, vagy nagyobb legyen, hogy béke legyen. Nagyvonalúságunk eddig tartott. Nem vagyunk felelősek más pártért. Tisztelettel tartozunk, semmi többel” – húzta alá.

Gyurcsány Ferenc bejegyzésében azt állítja, szeretne együttműködni a többi ellenzéki párttal, de csak a saját játékszabályai szerint.

„A mi oldalunkon szeretnénk együttműködni a többiekkel. De nincs gesztuspolitizálás, reálpolitika van. Meg követelmény, hogy ha együtt akarunk csinálni valamit, akkor felnőtt, felelős módon először megbeszéljük, aztán megyünk a nyilvánosság elé. Fordítva nem megy” – hangsúlyozta, hozzátéve: a DK még messze nem akkora, mint majd szeretne lenni.

Gyurcsány Ferenc felidézte korábbi választási vereségeit is, emlékeztetve arra, hogy amikor megalakult a DK, akkor szembejött velük a teljes politikai paletta, és mindenki élvezte, hogy megalázhatja a volt miniszterelnököt. Mostantól viszont ragaszkodik hozzá, hogy ő diktáljon. „Csak egyvalami előtt fogunk meghajolni: elveink előtt. Soha senki másnak, soha semmi másnak” – zárta bejegyzését.

Gyurcsány Ferenc néhány hete egy interjúban szintén a baloldalon belüli vezető pozícióját igyekezett erősíteni, amikor a Partizán című műsorban rávilágított, hogy a háttérben valójában ő irányítja Dobrev Klára árnyékkormányát, ő jelöli ki az ellenzéki politizálás fő irányait, és nincs a baloldalon senki, aki kihívást jelentene vele szemben.

„Mi nem várunk másra, van egy dolgunk. Magyarországnak világos alternatívát kell mutatni. Aki akar, jön, aki nem akar, nem jön. Kezit csókolom” – fogalmazott.

Az interjúból kiderült az is, hogy Gyurcsányék olyannyira nem kíváncsiak a többiekre, hogy a tavaszi választások óta egyszer sem ültek össze az ellenzéki pártelnökök.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×