INFORÁDIÓ
2023. január 30. hétfő
Martina

dk

gyurcsány ferenc

ellenzék

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.

Gyurcsány Ferenc hatalmas bejelentést tett

Infostart
Újabb cikkünk a témában:

Ismét megüzente politikustársainak Gyurcsány Ferenc, hogy a baloldalon ő diktál - írja a Magyar Nemzet.

Hadat üzent a többi baloldali pártnak Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében ismét azt bizonygatja, hogy neki kell irányítania a baloldalt - írja a Magyar Nemzet.

„Már van elég erőnk kiállni magunkért. Mert a választók úgy döntöttek, hogy inkább a Demokratikus Koalíció, mint bármely más ellenzéki párt” – fogalmazott Gyurcsány Ferenc, majd emlékeztetett, hogy a választások előtt létrejött ellenzéki összefogás a DK érdeme, ők segítették pozícióba a többieket, mostantól azonban vége a jótékonykodásnak.

„Sokat tettünk, hogy az ellenzéki pártok 2022 előtt egymásra találjanak. Választói támogatásunk arányához képest nekünk van a legkisebb frakciónk. Mert adtunk, hogy másnak egyáltalán legyen, vagy nagyobb legyen, hogy béke legyen. Nagyvonalúságunk eddig tartott. Nem vagyunk felelősek más pártért. Tisztelettel tartozunk, semmi többel” – húzta alá.

Gyurcsány Ferenc bejegyzésében azt állítja, szeretne együttműködni a többi ellenzéki párttal, de csak a saját játékszabályai szerint.

„A mi oldalunkon szeretnénk együttműködni a többiekkel. De nincs gesztuspolitizálás, reálpolitika van. Meg követelmény, hogy ha együtt akarunk csinálni valamit, akkor felnőtt, felelős módon először megbeszéljük, aztán megyünk a nyilvánosság elé. Fordítva nem megy” – hangsúlyozta, hozzátéve: a DK még messze nem akkora, mint majd szeretne lenni.

Gyurcsány Ferenc felidézte korábbi választási vereségeit is, emlékeztetve arra, hogy amikor megalakult a DK, akkor szembejött velük a teljes politikai paletta, és mindenki élvezte, hogy megalázhatja a volt miniszterelnököt. Mostantól viszont ragaszkodik hozzá, hogy ő diktáljon. „Csak egyvalami előtt fogunk meghajolni: elveink előtt. Soha senki másnak, soha semmi másnak” – zárta bejegyzését.

Gyurcsány Ferenc néhány hete egy interjúban szintén a baloldalon belüli vezető pozícióját igyekezett erősíteni, amikor a Partizán című műsorban rávilágított, hogy a háttérben valójában ő irányítja Dobrev Klára árnyékkormányát, ő jelöli ki az ellenzéki politizálás fő irányait, és nincs a baloldalon senki, aki kihívást jelentene vele szemben.

„Mi nem várunk másra, van egy dolgunk. Magyarországnak világos alternatívát kell mutatni. Aki akar, jön, aki nem akar, nem jön. Kezit csókolom” – fogalmazott.

Az interjúból kiderült az is, hogy Gyurcsányék olyannyira nem kíváncsiak a többiekre, hogy a tavaszi választások óta egyszer sem ültek össze az ellenzéki pártelnökök.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018