eur:
390.65
usd:
366.11
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Göncz Árpád író, műfordító, néhai köztársasági elnök szobra, Erős Apolka szobrászművész 2018-ban készült alkotása a XIII. kerületi Göncz Árpád városközpont parkos részén. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Majd egymilliárdot hozott az államnak a Göncz-villa

Csaknem 70 százalékkal drágábban kelt el Göncz Árpád köztársasági elnök egykori villája, amelyet 496 millióért hirdetett meg az állam.

A hétvégén zajlott le az a licitálás, amelynek a végén eladták Göncz Árpád köztársasági elnök egykori villáját. A kikiáltási ár 496 millió forint volt, végül 833,8 millió ajánlottak érte - írta meg elsőként a 444.hu.

A II. kerületi Vérhalom téren álló ház a telekkel együtt több mint 1800 négyzetméter és ötmillió forint értékű ingóság is jár vele. Még nem tudni, hogy ki vette meg.

A Telex kultúrtörténeti hátteret is ad az épületnek. Eszerint a villaépület a négy Tóth fivér (Tóth Árpád hittantanár, dr. Tóth Ernő magánzó, Tóth Gábor dohánytőzsdetulajdonos és dr. Tóth Gyula hittantanár) megrendelése alapján 1936-ban épült neobarokk stílusban.

Az eladási szándékról az Infostarton is beszámoltunk:

Az épületet a A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. értékesítette.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×