eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Látványterv a népszavazásra bocsátott szendendrei gyalogos-kerékpáros hídról.
Nyitókép: szentendre.hu

Drágállta a gázárat Szentendre, még brutálisabb ajánlatot kapott

Abszurd árak az energiapiacon címmel jelent meg híradás Szentendre hivatalos honlapján. Ebből kiderül, hogy 26-szoros árat kellene fizessenek októbertől a gázért.

Miközben a tőzsdén zuhan a gáz ára, a közbeszerzési ajánlatban adott 17,5-szeres után immár közel 26-szoros árat kellene fizetnie a gázért a tavalyihoz képest a szentendrei önkormányzatnak, ha az állami tulajdonú villamosművek basic csomagjába kerülne – olvasható Szentendre hivatalos honlapján.

Szentendre még a nyáron egyetlen ajánlatot kapott, az állami tulajdonú MVM a földgáz árát a tavalyi gázárhoz képest 17,5-szeres – 103 helyett 1801 Ft/m³ – áron állapította meg Ezt az árat a szentendrei képviselők nem fogadták, el és egyhangúlag úgy döntöttek, hogy új közbeszerzést írnak ki.

Az MVM közbeszerzési tanácsadója ezt követően arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy Szentendre a határidő lejárta után automatikusan a basic tarifacsomagba kerül, így 2644 forintért kapnának egy köbmétert. Ez még

a szentendrei képviselők által irreálisan magasnak minősített árnál is hozzávetőleg 70 százalékkal több.

A cikk kitér arra is, hogy szeptember 26-án a holland energiatőzsdén a földgáz ára 663,79 Ft/m³ volt.

A lap idézi Fülöp Zsolt polgármestert. Eszerint."felhívjuk az MVM Energetika Zrt. és az Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt illetékes vezetőinek figyelmét, hogy

sürgősen vizsgálják felül az energia-árképzési metódusokat,

és egyértelműen tájékoztassák az önkormányzatokat a lehetséges tarifákról. Minden önkormányzat felelősen gazdálkodik a közpénzekkel, ezt várjuk el az állami tulajdonú szolgáltatóktól is.”

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×