INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

gázár

szentendre

mvm

Látványterv a népszavazásra bocsátott szendendrei gyalogos-kerékpáros hídról.

Drágállta a gázárat Szentendre, még brutálisabb ajánlatot kapott

Infostart

Abszurd árak az energiapiacon címmel jelent meg híradás Szentendre hivatalos honlapján. Ebből kiderül, hogy 26-szoros árat kellene fizessenek októbertől a gázért.

Miközben a tőzsdén zuhan a gáz ára, a közbeszerzési ajánlatban adott 17,5-szeres után immár közel 26-szoros árat kellene fizetnie a gázért a tavalyihoz képest a szentendrei önkormányzatnak, ha az állami tulajdonú villamosművek basic csomagjába kerülne – olvasható Szentendre hivatalos honlapján.

Szentendre még a nyáron egyetlen ajánlatot kapott, az állami tulajdonú MVM a földgáz árát a tavalyi gázárhoz képest 17,5-szeres – 103 helyett 1801 Ft/m³ – áron állapította meg Ezt az árat a szentendrei képviselők nem fogadták, el és egyhangúlag úgy döntöttek, hogy új közbeszerzést írnak ki.

Az MVM közbeszerzési tanácsadója ezt követően arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy Szentendre a határidő lejárta után automatikusan a basic tarifacsomagba kerül, így 2644 forintért kapnának egy köbmétert. Ez még

a szentendrei képviselők által irreálisan magasnak minősített árnál is hozzávetőleg 70 százalékkal több.

A cikk kitér arra is, hogy szeptember 26-án a holland energiatőzsdén a földgáz ára 663,79 Ft/m³ volt.

A lap idézi Fülöp Zsolt polgármestert. Eszerint."felhívjuk az MVM Energetika Zrt. és az Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt illetékes vezetőinek figyelmét, hogy

sürgősen vizsgálják felül az energia-árképzési metódusokat,

és egyértelműen tájékoztassák az önkormányzatokat a lehetséges tarifákról. Minden önkormányzat felelősen gazdálkodik a közpénzekkel, ezt várjuk el az állami tulajdonú szolgáltatóktól is.”

Nyitókép: szentendre.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018