INFORÁDIÓ
2022. december 8. csütörtök
Mária

koronavírus

alapítvány

árverés

Elhunyt édesapja emlékére fest piros szívet egy nő a koronavírus-járvány brit áldozatai tiszteletére kialakított emlékfalra London belvárosában 2022. április 28-án. Nagy-Britanniában több mint 173 ezer áldozatot követelt eddig a 2019 végétől.

Áder János és felesége ajándéktárgyait árverezik a Covid-árvák támogatására

Infostart / InfoRádió - Tatár Tímea

A Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kapja a befolyó összeget – mondta el Herczegh Anita, a kuratórium elnöke.

A Nagyházi Galériában szeptember 22-től tekinthetők meg azok az árverésre kerülő tárgyak, amelyeket Áder János volt köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita kapott ajándékba az elmúlt tíz év alatt, hivatalos találkozói során. Az árverésből befolyó bevételt a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kapja meg.

Összesen 222 tárgy kerül kalapács alá, több tucat országból származnak a világ minden tájáról,nagyon különböző értékben – tudta meg az InfoRádió Herczegh Anitától.

"Ennek azért örülök, mert így minden pénztárca talál a vastagságának megfelelő ajándékot. Vannak arany- és ezüsttárgyak is, de vannak szimbolikusnak mondható, helyi jellegzetességeket bemutató népművészeti tárgyak. Nagyon sokszínű kínálatról van szó, ezért is érdekes a kiállítás, hiszen egy vitrinben található több ország, adott esetben több kontinens ajándéka" – mondta a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumi elnöke.

A tárgyak megtekinthetők a Nagyházi Galéria honlapján. Az árverés október 5-én zajlik, Regőczi István születése napján.

Az összkikiáltási ár valamivel ötmillió forint alatt van. Több kategória van, de

mindegyik kikiáltási ár jóval a tényleges érték alatt van,

bízva abban, hogy sok licitáló lesz majd, és a végleges vételi ár ezt sokszorosan meghaladja.

Az alapítvány által támogatott gyerekek száma ma már meghaladja az 1300-at. Ha gyermekenként havonta csak ötvenezer forint támogatást adnak, akkor is nagyjából egymilliárd forintot kellene évente összegyűjteni a segítség folyósításához. Az alapítvány nemcsak pénzügyi segítséget ad a gyermekeknek: tárgyi adományokat, lelki-mentális támogatást, és ha szükség van, jogi segítséget a családoknak az ügyintézésben.

"Próbálunk minden segítséget megadni, amikor rászorulnak, és hasznosan tudjuk segíteni az ő boldogulásukat" – jegyezte meg Herczegh Anita.

Nyitókép: London, 2022. április 28.

Kapcsolódó hang

Áder János és felesége tárgyait árverezik a Covid-árvák támogatásáért
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018