eur:
394.64
usd:
364.89
bux:
65498.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Fotó: ajk.pte.hu

Szabadulószobából menekülve azonosulhatunk az emberkereskedők áldozataival

Rendhagyó szabadulószobában ismerhetik meg másfél héten át az emberkereskedelem figyelmeztető jeleit az emberek. Hollandiából érkezett az a lakókocsi, amely egy ilyen szituációt mutat be. A pécsi egyetem már évek óta együttműködik a holland rendőrséggel ilyen emberkereskedelmet feltérképező kutatásokban.

Hollandiából érkezett az a lakókocsi, amely egy ilyen szituációt mutat be. A pécsi egyetem már évek óta együttműködik a holland rendőrséggel az emberkereskedelmet feltérképező kutatásokban.

Átélhesse az érdeklődő azt a szituációt, amelybe egy áldozat kerülhet, amikor emberkereskedők áldozatává válik – erről beszélt érdeklődésünkre Mohay Ágoston, a Pécsi Tudományegyetem dékánhelyettese annak a lakókocsinak a bemutatója előtt, amely ma kezdte meg roadshow-ját Magyarországon.

A holland rendőrség rendezte be és hozta el hazánkba az Escape-vant, a cél, hogy erősítsék a társadalmi tudatosságot az emberkereskedelem elleni küzdelemben.

A játék lényege, hogy bezárják a vendéget ebbe az autóba, és csak meghatározott feladatok megoldásával juthat ki a lakókocsiból.

Egy emberkereskedelem áldozatává vált, prostitúcióra kényszerített nő története maga a szerepjáték,

neki kell segíteni elmenekülni – magyarázta a pécsi dékánhelyettes.

A formabontó program 10-15 percig tart, amely során "szórakoztató formában lehet felismerni az áldozatot", és ennek a tudásnak a birtokában már tudunk segíteni a bajba jutott lányoknak, nőknek.

Az Ecape-van részletes programját ide kattintva találja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×