eur:
389.66
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: A rendőrség felvétele

29 év után fogták el egy gyilkosság tetteseit - videó

Megölték, majd kifosztották azt az özvegyasszonyt, aki egyedül élt Soltvadkerten egy szegényes házban. Az eset még 1993-ban történt, de csak most fogtak el két elkövetőt, egy férfit és egy nőt.

1993. szeptember 30-án soltvadkerti házában ismeretlen tettesek megölték az ott lakó özvegyasszonyt, majd több százezer forint készpénzzel távoztak – közölte a rendőrség.

Évtizedekig nem találták a hatóságok a feltételezett elkövetőket, sőt még csak sejtésük sem volt róluk. Egy, a helyszínen hagyott cigarettacsikken azonban megtaláltak egy DNS-t, és ez volt az egyik fontos bizonyítéka a 2020 szeptemberében újra megindított nyomozásnak. Ezek után sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőket, egy éves 51 nőt és egy 51 éves férfit.

Román állampolgárok, így a román hatóságok segítségét kérték a magyar rendőrök.

A nőt európai elfogatóparancs alapján fogták el Romániában, míg a férfi ekkor már más ügyben jogerős börtönbüntetését töltötte.

A bűntársakat – nemzetközi bűnügyi jogsegély keretében – kiadatási eljárás során adták át a magyar nyomozóhatóságnak.

1993-as felvételek

A nyomozók nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a román férfit és nőt. A nyomozás jelenleg is tart.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×