eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Itt a fordulat: újabb adatok mutatják a járványhullám emelkedését

Az új fertőzöttek száma után a szennyvízadatok is a hazai koronavírus-járvány erősödésére utalnak.

Megfordult a trend, ismét enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján.

A frissen publikált heti járványadatokból is emelkedésre utalnak, hiszen hetek óta tartó csökkenést követően emelkedett az új fertőzöttek száma:

Azt írták: a korábbi hetekben tapasztalt csökkenés után ismét enyhén emelkedett a 36. héten a szennyvizekben a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja. Emelkedő a tendencia

  • a Budapest környéki agglomerációs települések – Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta – közös mintájában, valamint
  • Debrecenben,
  • Győrben,
  • Szegeden,
  • Szolnokon,
  • Szombathelyen és
  • Zalaegerszegen.

Hozzátették: a mintavételi helyek többségét stagnáló tendencia jellemzi, de Kaposváron és Nyíregyházán csökkenést mértek.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi helyszínen az emelkedett, míg három városban – Nyíregyházán, Kecskeméten és Kaposváron – a mérsékelt kategóriába esik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×