eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Gyöngyösi Márton, a Jobbik képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Súlyos adminisztratív hiba a Jobbiknál?

Papíron nincs vezetője a pártnak a Magyar Nemzet oknyomozása szerint.

Exlex állapot alakult ki a Jobbikban, miután a párt élén történt elnökcserét hivatalosan még nem jegyezték be, így a lemondott Jakab Péternek már nincs, a július elején megválasztott Gyöngyösi Mártonnak pedig még nincs aláírási joga, emiatt a párt nem lehet jelölőszervezet az elkövetkező időszakban várható időközi választásokon - írta szerdai lapszámában a Magyar Nemzet.

A cikkben kifejtik, hogy a Bíróság.hu-n megtalálható adatok szerint Gyöngyösi Márton még a Jobbik alelnöke, Jakab Péter önálló képviseletijog-gyakorlása pedig a dokumentum szerint 2022. június 30-án szűnt meg, de a megszűnés tényleges időpontja nincs bejegyezve.

A lap szerint mindezek miatt a Jobbik nem tudja hivatalos jelölőszervezetként támogatni Újpesten a szeptemberi időközi választáson induló Maholányi Zsolt LMP-s jelöltet.

Emlékeztetnek, hogy legutóbb 2020-ban volt hasonló helyzetben a Jobbik, akkor saját emberüket nem tudták hivatalosan jelölni a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson, mivel Jakab Péter nem rendelkezett még képviseleti joggal. Akkor megtámadták a Jobbik mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottságnál.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×