eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor Brüsszelből üzent

A Facebookon osztott meg egy videót a miniszterelnök.

Brüsszelből, az uniós vezetők tanácskozásáról jelentkezett be Orbán Viktor egy videóval, az EU és a nyugat-balkáni országok találkozója után, de még az EU-csúcs kezdete előtt. Az Európai Tanács ülésén csütörtök délután az ukrajnai és a háborús állapot áttekintése következik, pénteken pedig az európai gazdaság helyzete lesz a téma.

A miniszterelnök szerint Európa helyzete nem rózsás, a kontinens szenved a háborús inflációtól és a háborús gazdasági válságtól.

"Ráadásul újabb és újabb szankciós ötletek bukkannak fel és szankciós javaslatokat terjesztenek elénk. Márpedig a háború mellett a szankció az oka a gazdasági bajoknak. Nekünk most nem újabb szankciókra, hanem békére van szükségünk, mert a háborús infláció egyetlen ellenszere a béke. Igent mondunk Ukrajna európai uniós tagságára, igent mondunk a békére is, és nemet mondunk a szankciókra" - összegezte a kormány álláspontját Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×