eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth Rádió stúdiójában 2022. május 6-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Jelentős kormányátalakításra készül Orbán Viktor

A miniszterelnök május 20. és 30. között tervezi bemutatni kormánya tagjait és a megújult struktúrát.

A miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában közölte, sok és mérvadó változás következik, mint ahogy a világban is sok és mérvadó változás történt.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, még "az erdő közepén van", más kérdésekkel kell most foglalkozni, hiszen itt a járvány, a migránsnyomás és a háború. Egy olyan kormányt kell alakítani, amely megvédi az országot ezekkel a veszélyekkel szemben - tette hozzá.

A miniszterelnök hangsúlyozta, a kereszténydemokrata-nemzeti kormányok úgy jönnek létre, hogy megpróbálják megérteni a következő négy év kihívását.

Az előző kormányból mindenkinek megköszönte a munkát, és kiemelte, az új kabinetben való részvételre nem teremt jogalapot, hogy valaki tagja volt az előzőnek.

Bejelentette:

teljesen új minisztériumi szerkezet és új névsor következik.

„Az erdőből legkésőbb május végére kijutunk, addigra készen leszek, hogy bemutassam az új kormányt” – jelentette ki, hozzátéve azt is, hogy van olyan politikus, akivel még nem sikerült megállapodni, de senki sem kéretheti magát.

Orbán Viktor május 16-án teszi le a miniszterelnöki esküt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×