eur:
391.76
usd:
372.74
bux:
56017.34
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Fogaskerekű szerelvény a Városmajor végállomáson 2015. május 16-án. Május 17-én kerületi, helyi népszavazást tartanak a Normafa megújításáról, többek között a vasút vonalának meghosszabbításáról a Széll Kálmán tér és a Normafa felé, ami közvetlen autómentes elérést teremtene Buda legforgalmasabb csomópontja és leglátogatottabb pihenőövezete között.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Karácsony Gergely Pokorni Zoltán támogatását kérte bizonyos uniós pénzek ügyében

A főváros szerint uniós forrásokra van szükség a fogaskerekű fejlesztéséhez. Balogh Samu szerint a "helyzet ismert a főváros, a kerület és a kormány előtt is".

Európai uniós forrásokra van szükség a fogaskerekű fejlesztéséhez, ezért Karácsony Gergely főpolgármester arra kérte Pokorni Zoltánt (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármestert, támogassa a helyreállítási alap forrásainak megnyitását az önkormányzatok előtt, hogy minél hamarabb elindíthasson a fogaskerekű felújítása - közölte a főpolgármester kabinetfőnöke a Facebook-oldalán.

Balogh Samu bejegyzésében Pokorni Zoltánnak a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent nyilatkozatára reagálva arról írt, hogy a kormány egyetlen fővárosi önkormányzati közlekedési projektet sem tartott támogatásra méltónak a helyreállítási (RRF) és a közlekedési (IKOP Plusz) forrásigények összeállításakor.

Kifejtette: ez azt jelenti, hogy olyan fontos fejlesztések, mint például a 3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbítása, a 47/49-es villamosok összekötése a 14-es villamossal a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül, vagy a 3-as villamos déli meghosszabbítása Pesterzsébeten keresztül Csepelre "nem kap egy fillér támogatást sem a kormány döntései alapján".

Nincs ez másképpen a fogaskerekű esetében sem: hiába készültek el a tervek korábban a felújításra és a vonal meghosszabbítására, uniós források nélkül a felújítás nem indulhat el - írta Balogh Samu, hozzátéve, a "helyzet ismert a főváros, a kerület és a kormány előtt is".

A főváros a tervek aktualizálásával mindent megtesz azért, hogy a szükséges kormányzati döntések meghozatala után minél hamarabb elkezdődhessen a beruházás - zárta bejegyzését a főpolgármester kabinetfőnöke.

Pokorni Zoltán a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában arról beszélt: a fogaskerekű felújításának terveit még Tarlós István főpolgármester idejében készítették el, de azok határideje lejárt idén februárban. A 2017-ben indított projekt végleges építési engedélye öt évig hatályos. A Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) egy kérelem benyújtásával lehetősége lett volna a meglévő engedélyt a lejárta előtt három évvel meghosszabbítani, de ezt a lehetőséget elmulasztották. Pokorni Zoltán a lapnak megjegyezte, hogy erre időben felhívták Karácsony Gergely és a BKK figyelmét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Patai Mihály alelnök sorra veszíti el pozícióit és területeit a jegybankban

Patai Mihály alelnök sorra veszíti el pozícióit és területeit a jegybankban

Személyes ellentét alakult ki Matolcsy György jegybankelnök és korábban egyik legfontosabb bizalmi embere, Patai Mihály alelnök között. A Magyar Nemzeti Bankon belül ez már a szervezeti és működési szabályzat átdolgozásában is tetten érhető, a Magyar Bankszövetség korábbi elnöke alól már több fontos területet is kiszerveztek, de sok jogkör elvesztése még nem látszik a nyilvánosan elérhető dokumentumokban - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×