eur:
392.42
usd:
365.8
bux:
66776.92
2024. április 26. péntek Ervin

Megint vasúti átjáróban történt baleset

Ezúttal is piros jelzés mellett hajtott a sínekre a vonattal ütköző autó.

Két ember könnyebben megsérült abban a balesetben, amelyben személyvonat és autó ütközött Mélykút és Bácsalmás között egy vasúti átjáróban – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A személygépkocsi a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre – közölte Horváth Erika.

Az autóban hárman utaztak, közülük ketten sérültek meg, a vonat utasai közül senki nem sérült meg – tette hozzá a referens.

A Mávinform ügyeletese arról tájékoztatott, hogy a Kecskemétről Bajára tartó InterRégió vonat elé hajtott egy autó Mélykút és Bácsalmás között.

Az átjáróban a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott a közút felé.

A helyszíni vizsgálat és a műszaki mentés befejezéséig, várhatóan késő estig, az érintett szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok. Ezért a Bátaszék-Baja-Kiskunhalas vonalon késésekre kell számítani.

Bácsalmás és Mélykút között pótlóbusz jár, az ütközésben érintett szerelvény utasait pedig autóbusszal Bajára vitték.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a baleset Bácsalmás külterületén a Backnang úton történt. Az érintett szakaszon fél pályán halad a közúti forgalom.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×