eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A candle burns in the darkness, copy space. A lit white candle on a black background. Symbol of eternal memory, mourning, minutes of silence, memorial day. The concept of loss and to the memory.
Nyitókép: LesDaMore/Getty Images

A Hableány mentésében is példásan helytállt a jósvafői barlangban elhunyt búvár

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmestert az FKI igazgatója a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság saját halottjának nyilvánította.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szabadidejében, kutatómunka során végzett merülés közben a jósvafői Kossuth-barlangban, baleset következtében életét vesztette a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóbúvára.

A 42 éves Mede Márton tűzoltó főtőrzsőrmester, 2008. május 16-án került a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság Speciális Mentési Parancsnokság állományába búvárként, de beosztott tűzoltói feladatokat is ellátott. Számos nagy tűz-, illetve káreset felszámolásában bizonyította bátorságát, rátermettségét. Szakmáját kiválóan ismerte, az egyik legtapasztaltabb búvár volt az állományban – olvasható a katasztrofavedelem.hu oldalán.

Szabadidejében barlangi kutató búvárként is dolgozott, e területen is nagy gyakorlatot szerzett. Többször vett részt külföldi kutatóexpedíciókban, szakértők szerint hazánkban mindössze hat-nyolc búvár rendelkezik az övéhez hasonló tudással és tapasztalattal a barlangi kutató-búvár szakmában.

Képzett, magabiztos, aktív közösségi életet élő, jó kedélyű, igazi kolléga volt – emelik ki. Munkáját mindenkor nagy hivatástudattal és szorgalommal, a tűzoltóság iránti lojalitással végezte. Szolgálati évei alatt megszerzett tapasztalatával segítette az újonnan felszerelő búvárok beilleszkedését, nagyban hozzájárulva szakmai fejlődésükhöz. Szolgálaton kívül is lehetett rá számítani. Példamutató munkájával, segítőkészségével sokak tiszteletét, barátságát vívta ki.

Kiemelkedő munkája elismeréseként több alkalommal részesült elismerésben. A Tájékozódási Búvárúszó Európa-bajnokságon 2014-ben bronzérmet szerzett hazánknak, a Hableány kirándulóhajó katasztrófája utáni kutatásban és mentésben végzett munkájáért a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel ezüst fokozatával tüntették ki.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmestert az FKI igazgatója a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság saját halottjának nyilvánította. Emlékét kegyelettel őrzi a katasztrófavédelem teljes személyi állománya – zárul a közlemény.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×