eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

A virtuális tér „zsebtolvajai” nem kotorásznak a zsebünkben – videó

Online vásárlások, bankkártyás fizetések természetes részei a mindennapjainknak. Az elkövetők ugyanakkor nagyon kreatívak abban, hogy hogyan szerezzék meg a pénzünket ezeknek a lehetőségeknek a kihasználásával – hívja fel a figyelmet a Legfőbb Ügyészség edukációs sorozatának legújabb epizódjában.

Rab Ferenc, a Főváros Főügyészség helyettes szóvivője gyakorlati tanácsokat ad arra, hogy miként kerülhetjük el az elkövetők által állított csapdákat, és mit tehetünk, ha már megtörtént a baj. Beszélgetőpartnere ezuttal is Vecsei H. Miklós színművész.

Az alábbi videóban mások mellett az is elhangzik, hogy a csalók a bankkártyánk adatait mobil applikációkkal is megszerezhetik. Tehát a virtuális tér „zsebtolvajai” nem kotorásznak a zsebünkben, elég a közelünkbe keveredniük egy zsúfolt tömegközlekedési eszközön, hogy egy erre megfelelő levolvasóval megszerezzék az adatainkat. Ez követően pedig már szabadon vásárolhatnak, figyelve az értékhatárokra, hogy ne legyen szükség a PIN-kódra.

Rab Ferenc arra is kitért, hogy amennyiben az elkövető azonosítható, akkor a büntetőelárás keretében a bíró kártérítés megfizetésére is kötelezheti, tehát nincs szükség ezért külön pert indítani. További részletek a Jogodban áll tudni! legújabb részében:

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×